6 februari 2015

Struntmän

En gång när jag var barn och tittade på teve råkade jag se ett program om folk som gjorde farliga saker på film. Programmet var på engelska, men var textat. På den tiden läste jag också snabbt och ibland slarvigt. Genom hela programmet trodde jag att personerna hette STRUNTmän, och att de tog sådana jobb som ingen annan ville ha eftersom det var en gemensam, samhällelig överenskommelse att struntmännen var rätt värdelösa.

Jag minns inte i vilket skede jag insåg att jag hade läst fel, men det tog väldigt många år innan jag kunde tycka att stuntmän faktiskt utförde ett riktigt och respektabelt jobb.

First impressions last.

(Det sistnämnda, slår det mig nu, är ju slutet på en Axe-slogan "because first impressions last",  som det också tog länge för mig att förstå mig på. Jag översatte nämligen ordet "last" till "sist" och begrep inte alls vad de försökte få fram. Att de första intrycken... hamnade sist? Det här har dock också klarnat med åren. Det är intressant att bli äldre. Världen öppnar sig.)

5 kommentarer:

 1. Blir så glad när jag läser din blogg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAG blir glad av att du läser min blogg! :)

   Radera
 2. Jag trodde länge det hette "skratta sej lycklig". / anonym skämmis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, det är du INTE ensam om, det har jag också trott. Och det finns ett annat uttryck som jag aldrig är säker på... nu kommer jag förstås inte på vad det är, måste skriva in här om jag minns!

   Radera