12 februari 2015

I mitt hufvud denna afton


  • Jag slits mellan att vara jätteirriterad på internet som bara brusar på med en massa nedslående nyheter och att vara jätteinspirerad, vilja hänga på pinterest och andra forum som sparkar igång skaparlusten.
  • Jag är fortfarande förälskad i mitt manus men hann inte skriva desto mer varken i dag eller i går och nu är jag lite rädd att jag bara inbillat mig alltihop. Att det var så intressant och bra, menar jag.
  • Jag kan inte sluta tänka på Jandy Nelsons Jag ger dig solen som jag läste ut i förrgår. Den var så sanslöst bra. Precis så där vill jag också kunna skriva. Jag vill kunna bygga upp en berättelse dramaturgiskt skickligt och ändå inte tappa fokus på språket. Den boken passade mig alldeles perfekt och känslan från den surrade omkring i mitt hjärta hela gårdagen.
  • I morgon åker vi till Maria och Erik på besök. Det blir roligt. Vi börjar med att köpa en ny soffa, tror jag. Sen ska vi umgås med dem, kolla in deras nyrenoverade källare, Caj och jag ska gå ut och äta libanesiskt på kvällen när barnen har somnat (wohoo) och barnen ska få gå på Leos lekland. Tror det blir fantastiskt.
  • Just nu är nattningarna uppdelade så här: Caj läser för och nattar Idun och Edda i vårt rum (Idun har flyttat in med oss och sover lite där hon har lust, Lovis säng är så bred att hon sover där också med jämna mellanrum) och jag läser för Lovis och nattar henne. Det är riktigt bra att jag tillbringar lite ensam tid med henne, det händer nästan aldrig. Efter att de vanliga nattningsrutinerna (läsa bok, be aftonbön, kramas och sånt) brukar vi ligga och viska en stund, prata om småsaker. Det är hemskt mysigt.
  • Idag var jag till en kiropraktor. Jag har haft huvudvärk i två veckor, men hoppas jag på att den släpper nu. Jag ska sova gott i natt för första gången på länge, har jag planerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar