21 februari 2015

En bra dag

Den här dagen har varit alldeles fantastisk! Edda sov till klockan åtta! Huset var städat eftersom jag städade hela igår (det händer nästan aldrig att nån lyckas städa det i ett svep). Maten var inhandlad!

Jag lyckades yoga riktigt från morgonen utan att bli avbruten! Sen hade jag ju en alldeles ypperlig skrivsession på fyra timmar. Mitt i den fick jag ett sms om att de böcker jag har skrivit fanns på yles hemsida. Och mycket riktigt hittade jag en fin artikel om både Patrikböckerna och Alberta & Tor. När jag kom hem hade Caj både tvättat, hängt tvätt och tillrett sushiriset så vi kunde genast börja montera (eller vad det nu heter när man pusslar ihop) sushin inför kvällens middagsbjudning. 148 bitar senare dök gästerna upp, två jättetrevliga familjer som vi lärt känna sedan vi flyttade hit. Och det var så gemytligt! Alla vi umgås med här på Åland är så sanslöst trevliga. Sushin var god och samtalsämnena intressanta.

När gästerna hade gått hem lekte vi följa John med Edda som ledare. En väldigt kort stund visserligen, men hon tyckte det var jätteroligt, speciellt när hon sprang jättehårt och hela familjen följde efter. Haha. (Hett tips för alla som har ettåringar, alltså, jag hade inte provat förr med en så här liten John, men det gick utmärkt.)

Och sist, det som nästan är allra bäst: efter ett drygt år av sömnproblem har Eddas nattningsceremoni äntligen rett upp sig. Hon somnar utan sällskap, snabbt, i vårt rum. Hon är inte ledsen utan säger glatt godnatt från sängen, kramar sin kanin och somnar utan ett pip. Och hon sover hela natten. Det här gör mig så oerhört glad, för den konstanta sömnbristen har verkligen varit tärande på alla sätt. Vi kom ut på andra sidan av spädbarnssovandet, ännu en gång. Jag vågar inte tro att hon alltid kommer sova så här bra. Men jag är så glad över att det här skedet har hållit i sig rätt länge.

Just i denna stund känns livet väldigt trevligt, må jag säga.

2 kommentarer: