23 juni 2014

We're in!

Nu bor vi här. I vårt hyreshus. Barnen har stor respekt för att bo på hyra, de har bestämt sig för att hålla sitt rum städat hela tiden. Resten av huset är kaos, kaos, kaos. Igår när vi kom hem från vår Sverigeresa och gick in här var det tomt, ekande, rent och organiserat. Alla våra saker låg prydligt packade i lådor i det minsta rummet och väntade. På oss. Och på den explosionsliknande uppackning som sedermera ägde rum (här syftar jag enbart på resultatet, inte på hastigheten). Vi har förvisso packat upp en hel del, men mycket, mycket mer återstår. Besvärande många lådor är bara halvt uppackade, vilket innebär att det återstående innehållet spytts ut i jämna pölar över golvet, Edda hjälper till att organisera som vanligt, men den här gången går det i alla fall i rätt riktning eftersom allt ska rivas ut ur lådorna förr eller senare.

Det som är skönt är att vi inte har bråttom någonstans nu. Det kan vara kaos här i flera månader utan att vi egentligen behöver göra något åt saken av andra orsaker än bristande trivsel.

Bara vi får ordning här tror jag det blir fint. Det är nytt och fräscht här, innan oss har det bara bott en enda hyresgäst här i ett enda litet år, nytt är det. Badrummen är stora och den gemensamma innergården med uppvärmd pool (som numera har ett pooltak, mitt nervösa föräldrahjärta tackar och jublar) är välvårdad och mysig. Staden ligger bara ett stenkast bort, barnen är ivriga och entusiastiska och har än så länge inte visat tecken på hemlängtan. Det enda som skaver litegrann är att det här inte är vårt alldeles eget hem på samma sätt som huset på Gammelklockarsvägen. Jag tror det är svårt att gå tillbaka till att bo på hyra när man en gång har fått pröva på att ha ett alldeles, alldeles eget hus. Jag tror också det är svårt att hitta ett ställe vi gillar lika mycket som vårt gamla, fina, gula hus. Men det betyder inte att det inte kan vara eller bli bra på andra ställen också. Här, till exempel.

Vi fortsätter att installera oss. (Och så letar vi efter en soffa också. Någon på Åland som råkar ha en överlopps, snygg bäddsoffa att sälja åt oss, kanske?)

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det är verkligen skönt att ha kommit så här långt!

   Radera
 2. Lycka till! Ni är duktiga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sonja! Det är fint att bli påhejad!

   Radera
 3. Härligt! Bra kämpat! Varmt lycka till i det nya!

  SvaraRadera
 4. Hahahahaha, tänk att du gissade rätt på kanoten (nu måste jag fort sätta upp en innan du kommer på besök på riktigt så att du hittar hit). Välkommen när som helst! Kram!

  SvaraRadera
 5. Hurraa! Och thank god för pooltaket! Ryser när jag tänker barn + pool - övervakning. Och jag gillar dina barns respekt för hyreshuset, hihi!

  SvaraRadera
 6. Så skönt att det börjar arta sig. Lycka till med allt!

  SvaraRadera