23 januari 2013

Sleepless in Staffansnäs

Klockan är 06.08. För vissa kanske det här är tidigt. Själv har jag (igen!) varit vaken sedan 02.30. Jag är dödstrött, ögonen rinner, och jag har provat med allt: ligga tyst och stilla i sängen, krama Caj, ligga på spikmatta, sätta i öronproppar och läsa bok. Nu är det nog för sent, om en halvtimme ringer väckarklockan.

12 kommentarer:

 1. Jag känner igen det där från min senaste graviditet! Kunde ligga sömnlös flera timmar i sträck och på morgonen var jag dödstrött när det var dags att åka till jobbet. Till sist blev jag tvungen att be om en veckas sjukledigt för att ta igen sömnbristen dagtid. Jag råkade ha tur och kom till en läkare som själv haft samma problem under sin graviditet så hon var väldigt förstående. Men i nåt skede svängde det å så sov jag på nätterna som vanligt igen. Om du blir alltför trött ska du utan tvekan be om några dagars sjukledigt, det är enda tipset jag kan ge dig!

  H. från en 3-barns mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om det fortsätter så här i flera veckor till kommer jag nog att stupa. I natt har jag varit vaken två timmar igen. Som tur är det söndag, så jag kunde ta igen det på morgonkvisten. Tack för tipset!

   Radera
 2. Elände. Sömnlöshet är en plåga. Jag sov som en stock under graviditeten, men nu efter de första småbarnsåren är min sömnrytm så rubbad att jag knappat kan sova alls om nätterna, även då sonen sover 10 timmar utan knyst. Det är hemskt det där att ligga vaken timme efter timme och se tiden gå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen frustrerande. Speciellt om man vet att man borde vara pigg och alert följande morgon. Men det tröstar faktiskt med all sympati jag får här. Och vetskapen om att det inte vara för evigt hjälper också.

   Radera
 3. Usch så tungt! Om samma händer fler nätter så kanske du också kan prova att andas långa djupa andetag in och ut genom vänster näsborre (håll för höger), exempelvis i 11 minuter, och att ligga på höger sida lär också kunna hjälpa... bara som ett litet yogatips... Hoppas du får sömn!
  Ulrika Vestergård–Denward

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skall jag testa nästa gång. Jag är öppen för ALLT som kan hjälpa mig att somna. Problemet ligger mellan öronen, jag börjar tänka genast jag vaknar och fast min kropp är megatrött är hjärnan pigg och vill leka.

   Radera
 4. Du vaknade när jag somnade.

  HK

  SvaraRadera
 5. Har du för mycket på gång i ditt liv nu? Det brukar visa sig på natten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade rätt mycket den här veckan, men tyvärr har det nog varit så här hela graviditeten. En eller två eller i värsta fall tre nätter i veckan vaknar jag sjukt tidigt och får inte sömn. Det har mest med graviditeten att göra, vågar jag påstå.

   Radera
 6. Hemskt! Jag hoppas och ber att det ordnar sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag gör detsamma! Man blir så underlig av att inte få sova.

   Radera