12 januari 2013

Graviditetskrämpor

Mitt underligaste symtom hittills är att mina ögon blir som små tårkranar i miniatyr, de rinner konstant när jag ligger ner (ytterst besvärligt när jag läser en bok), att huden kring ögonen är torr och irriterad och att jag vissa dagar har konstiga, röda fläckar i ansiktet och jättetorr hud. Varken trevligt eller snyggt. Och just när jag sov ett par timmar (jag vaknade halv fem i morse igen) glömde jag att stoppa en kudde mellan knäna och hade riktigt ont i nedre delen av ryggen när jag öppnade ögonen.

Ja, jag är bara i vecka 19.  och nej, jag inbillar mig inte på något vis att jag har det värst.

Vilka konstiga graviditetskrämpor har ni dragits med?

12 kommentarer:

 1. Restless legs i höger vad klockan 17 varje kväll (och några timmar framåt).

  Pulsen 149 då jag stekte kött.
  Pulsen 160 då jag borstade tänderna.
  Pulsen steg alltså av ingenting. Det blev rätt tungt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja DET kan jag tro att det blev! Tur att de rastlösa benen var punktliga i alla fall. Kanske.

   Radera
 2. Restless legs och hög puls hade faktiskt jag med. Fante, får man fråga om du fick pojke eller flicka? Inte för jag vet om det påverkar men pojke väntade jag. Hade också rinnande ögon när jag låg ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda. Och hög puls med båda. Och restless legs med båda. Restless legs sitter förresten i än, men inte varje dag inte alltid kl. 17.

   Radera
  2. Restelss legs har jag i alla fall sluppit. Tack och lov. Men vad skönt att höra om nån annan som också hade rinnande ögon, det trodde jag att jag var ensam om.

   Radera
 3. Hej, och grattis! :)
  Är själv i v.18 och har främst problem med fogarna och känner mig svimmfärdig konstant känns det som.
  med ettan hade jag för tidiga sammandragningar från v 27 men inga andra tydliga graviditetssymptom, med tvåan hade jag en riktigt besvärlig foglossning som nästan gjorde att jag inte kunde gå alls.
  Denna gång har jag mest mått illa och börjat känna av foglossningen som jag verkligen hoppas ska hållas på en mildare nivå denna gång.
  Ja och restless legs har kommit för att stanna också tror jag, och tröttheten.. nä, de verkar bli mera krämpor destu fler barn man får ;) haha
  och dendär rädslan för att allt inte ska gå bra med bebis, den verkar jag inte bli av med alls..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sandra! Och grattis själv, jag skymtade dig vid After Eight häromdagen, och såg desto mer av ditt jätteglada och gulliga barn som jag tror kikade på oss när vi hade möte. Jobbigt med alla krämpor, men vi kanske är på bb samtidigt, då? När har du beräknat? Skoj!

   Radera
  2. Tack!
   Jodå, Oliwer är stormförtjust i att leka tittut med kända och okända människor. Hoppas han inte störde alltför mycket bara, heh..
   Nåh, krämporna e de väl bara att stå ut med, de e ju ändå inte för evigt man e gravid (fast det känns som det e lite som om jag e det titt som tätt för tillfället)
   Jag har bf 17.6 men har själv planerat såhär i förväg att inte vänta ända dit utan kanske slippa sista veckan ;) Oliwer är född 5 dagar före bf och rasmus 3h före bf..Rasmus e då min 5-åriga son.

   Radera
 4. Jag hade en rad av de klassiska men de värsta två var absolut; illamående mer eller mindre från morgon till kväll i över 20 veckor, riktigt jobbig foglossning som gjorde att jag blev sjukskriven från vecka 27. Mycket sammandragningar och kramp i vaderna var två andra inte fullt så jobbiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först nu märkte jag att det var k o n s t i g a symptom du frågade efter. Uppmärksamt värre av mig.

   Radera
  2. Alla krämpor man har när man är gravid är ju lite konstiga :) Fy vad jobbiga krämpor du fick dras med. Jag undrar om min foglossning kommer att ställa till det för mig, för så här tidigt har den inte dykt upp förr. Men det är klart att det märks på kroppen att den varit med om två graviditeter förr. Och att den är äldre.

   Radera
 5. Det konstigaste gravidsymtomet jag har haft är , lock för öronen. Det kom och gick. Ibland satt det i flera dagar .Inget som gjorde ont men det var irriterande att höra sin egen röst eka i huvudet.

  Sen hade jag många ögoniflammationer.
  Och under min första graviditet fick jag många vårtor på mina fingrar! Äckligt! De försvann som tur innan babyn föddes, tack vara förfrysning.

  SvaraRadera