8 januari 2013

Klar

Så där ja. Nu har jag skrivit klart mitt första, hela manus i Scrivener. Det ligger här bredvid mig, utprintat och färdigt. Det enda som fattas är en titel.

Och hujedamig så svårt det är att komma på något bra. Caj försöker hjälpa mig. Vi skrattar mer för varje förslag, som är oseriösare än det tidigare. Senast i morgon måste titelfrågan lösas. Håll tummarna för att jag (eller Caj) skall komma på något bättre än förslagen hittills.

ps. Jag kan förresten fortfarande inte ladda upp några bilder. Nån annan med samma problem?

9 kommentarer:

 1. Vilken browser använder du? Någon hade problem i firefox men löste det genom att byta till chrome.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Firefox, så kanske det är där felet ligger. Jag skall fördjupa mig i problemet, kanske jag måste byta till chrome alltid när jag laddar upp bilder. Tack för tipset!

   Radera
 2. Jag är USEL på titlar! Varför tror du två av mina böcker är döpta efter huvudpersonen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast dina böcker med förnamnen har ju passat bra när det har handlat om så passa långa perioder i personernas liv att boken med rätta kan uppkallas efter dem!

   Det har inte varit ett så här stort problem tidigare, men det här blir till ingenting. Tidsperioden är för kort (en dag) för att det skall gå att uppkalla boken efter någon av nyckelpersonerna. Bokens tempus (imperfekt) gör att alla klatchiga, omedelbara titlar får strykas. Och de flesta har så långa och invecklade namn att jag inte kan rabbla upp fler av dem på en gång. Nä alltså... nästa gång jag går en skrivarkurs skall den fokusera på titlar. Bara! Det behövs ju bevisligen. Kanske du hänger med?

   Radera
  2. Ja tack! Titelskrivarkurs. Anmäler mig genast.

   Radera
 3. Yey för färdigheten! Lycka till med titeln nu då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det verkar behövas. Boken skall i denna version skickas in som ett tävlingsbidrag, skiter det sig skriver jag om och försöker skicka in den som vanligt till ett förlag. Men titeln är det första man ser och den FÅR inte vara så usel som den är nu.

   Men ja, YEY för färdigheten!

   Radera
 4. ah, titlar! personligen tycker jag det där med titlar är roligt att fundera på! släng fram en massa idéer bara, småningom kommer den rätta! jag hittade en hel del titelidéer i gamla anteckningsböcker för en tid sedan. kanske blir någon av dem en dag titel på en bok... jag kan också dela med mig av någon titel om du vill...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag slängde fram en massa idéer, den bästa hade krävt att jag hade ändrat på en massa små detaljer i texten, och det hann jag inte då längre, så jag körde med den nästbästa. Inte särskilt bra. Det är på något sätt så specifikt alltid det som jag skriver om att jag inte kan komma undan med något som låter för ospecifikt. Nä. Jag behöver verkligen den där kursen.

   Radera