31 december 2012

Mitt 2012

Marias blogg hittade jag den här listan som jag ville fylla i. Nån form av årskrönika är ju trevlig, men jag har just läst så många på raken att jag inte orkar göra en egen med bilder och hela faderittan.

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Reste utomlands två månader med familjen. Deltog i Göteborgs bokmässa. Red på islandshästar med min far. Reste till Sverige på tumanhand med Idun. Åkte till London över en helg.
Dog någon som stod dig nära?
Nej, och det är jag tacksam för.
Vilka länder besökte du?
Frankrike (både fasta och karibiska), Dominica, England och Sverige. Det är länge sedan jag har fått resa så här mycket.
Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Nej, jag tror faktiskt inte det. Året har varit alldeles fantastiskt.
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
10.07 när min brorsdotter Lone föddes. Och 9.10 när jag fick veta att jag är gravid!
Största misstaget?
Min korta stubin med barnen. Att jag råkade märka i fel år på nätbanken när företagsskatten skulle betalas och märkte det en månad för sent, men jag tror inte det var så farligt sist och slutligen.
Bästa köpet?
Kameran, kanske.
Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, utan tvekan.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, jag har varit glad nästan jämt! Jag blev glad över att få boken antagen, att få veta att jag är gravid, att få vara med på bokmässan i Göteborg, att få läsa så mycket, att få nytt jobb, att få träffa en massa intressanta människor via gamla jobbet, att jag fick skriva så mycket och framförallt att vi har haft det i särklass lugnaste och mest harmoniska året i hela mitt liv. Och så tacksam över alla fina vänner och släktingar som finns i mitt liv. Dem är jag glad över för det mesta.
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?
Somebody that I Used to Know, Euphoria och Gagnam style, (den sistnämnda kan barnen av nån anledning  hela texten till. Lovis älskar, älskar älskar låten och blir i total exstas varje gång den kommer på radio.)
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Mycket gladare och mycket mer utvilad!
Vad önskar du att du gjort mer?
Inget, tror jag.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag svarar ungefär som Maria: slösurfat.
Blev du kär i år?
Inte mer än vanligt.
Favoritprogram på TV?
Vi har ingen TV, men följde noga med i So you Think You can Dance över nätet när det sändes i våras och i början av sommaren.
Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Tog det ganska lugnt. Jag blev uppvaktad av min familj och på kvällen kom mamma och pappa hit och firade mig.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jag har haft ett så fantastiskt år att det vore riktigt girigt att önska sig något mer. Och det gör jag som tur inte heller.
Vad fick dig att må bra?
Att träna med U, att kramas med familjen, att se hur mycket barnen älskar varandra och vilken fantastisk fantasi de har, att sova mer än på länge. Och att läsa! Oj vad jag har läst (det utlovade bokinlägget tror jag att jag inte hinner med idag).
Vilken kändis var du mest sugen på?
Haha, ingen aning! Jag brukar inte vara sugen på kändisar. Borde det vara ett mål för nästa år? Är det obligatoriskt?
Vem saknade du?
Min gamla värdfamilj och mina vänner i Canada och förstås min syster och hennes familj som bor i Sverige. Mitt Parisgäng har jag fått träffa i år, det är jag glad över!
Mest stolt över?
Att jag både har medverkat i en antologi och nästan har skrivit två manus i år. Att jag faktiskt har klarat av att njuta av vår udda men mycket lyxiga arbetssituation. Att jag har sovit så mycket och att jag har blivit mycket mycket bättre på att inte kräva så stora saker av mig själv.
Högsta önskan just nu?
Att vi skall få en frisk och levande bebis i juni, att jag skall orka med mitt nya jobb trots att jag är gravid och att Caj skall hitta ett jobb han trivs med precis i rätt tid. Och att vi skall få massor av familjetid och oplanerade dagar och en tom kalender trots att jag börjar jobba mer intensivt.

5 kommentarer:

 1. Härligt att ditt år var så lyckat och fint! Allt gott och GUds välsignelse till året 2013!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år till dig med, Elina, hoppas att 2013 blir ett fint år också för dig!

   Radera
  2. Gott nytt år!

   Vad roligt att jag kunde vara med och göra dig glad, tack det samma!

   /Ulrica

   Radera
  3. Gott nytt år min vän! Kram!

   Radera