19 december 2012

Första dagen på nytt jobb

Idag inledde jag en ny era i mitt liv. En era som visserligen bara kommer att pågå till mitten av maj då jag blir mammaledig, men likväl en ny tidsepok som innebär att jag jobbar på regelbundna tider, på ett och samma ställe, istället för att jobba lite nu och då, här och var och på konstiga tider.

Min första arbetsdag gick utmärkt. Det kan bero på att det inte var jag som höll i trådarna utan att jag i lugn och ro fick bekanta mig med utrymmena, med praktikanterna och med mina trevliga medarbetare. Jag gillar verkligen min nya arbetsplats. Dagen innebar dessutom att vi tittade på julkalendern och gick och bowlade. Tyvärr lyckades jag inte få in en enda strike.

Mia, som jag kommer att vikariera, gör ett alldeles strålande jobb, om jag lyckas hälften så bra som hon kan jag vara nöjd. Jag försöker intala mig att det säkert blir tillräckligt bra på mitt sätt också. Roligt blir det hursomhelst, jag och praktikanterna kommer (det här är planen så där spontant i alla fall) att trycka tyg, tova, måla, marmorera, bygga och klä över lådor i kartong ...och en massa annat som jag inte har kommit på än.

Här kan man bekanta sig med den delen av After Eights verksamhet som jag kommer att jobba med. (Det är Verkstad jag är handledare för.)

Och innan vi kör igång på allvar 7.1 hoppas jag innerligt att jag orkar slutföra mitt manus. Jag vet inte hur det skall lyckas, men jag har förvånat mig själv förr och hoppas att det här skall vara en sådan gång.

ps. Lovis och Idun har idag meddelat att de hoppas på en bror. Idun önskar sig en storebror med Bionicles och 17 bilbanor. Men hon kan också tänka sig en lillebror. "För småpojkar är så söta, deras ansikten blir alldeles röda när de gråter."

10 kommentarer:

 1. Hej Malin! Här sitter vi på redaktionen och gråter och våndas medan du nu lever livet på tomtens verkstad. Glöm inte bort oss, vi ska ju ha julfest ännu....:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära redaktion, jag har inte glömt bort er, vi jobbade trots allt tillsammans så sent som igår. Och jag ser fram emot julfesten! Blir den före eller efter jul? Vart ska vi gå?

   Radera
 2. Låter spännande på nya jobbet. Lycka till och grattis till kommande bebisen! Här har vi beräknat till maj så ni är oss hack i häl :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och GRATTIS tillbaka, skoj! Kanske vi ses på bb?

   Radera
 3. Anki,i granngården20 december 2012 kl. 09:06

  Oj,Grattis till kommande bebisen!Lycka till samt en Fridfull jul till er!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anki och god jul så här på annandagen :) Hoppas ni har det mysigt där några meter nordösterut!

   Radera
 4. Dubbel grattis! När jag såg den där jobbannonsen tänkte jag att det vore världens mysigaste jobb. Roligt att du fick det. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det verkar väldigt lovande hittills.

   Radera
 5. Åh vad kul! Du kommer fungera så bra som handledare i verkstaden. Jag får nästan lust att börja där igen. Trivdes så himla bra där som praktikant.

  Lycka till! Med både jobb och bebis. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Josso! Kom an bara, du är välkommen med :)

   Radera