12 december 2012

Frågestund

Nu är det dags för en frågestund. Du får fråga precis vad som helst, men jag lovar inte att svara på vad som helst. Om jag inte får en enda fråga blir det pinsamt. Då kanske jag frågar något av mig själv, anonymt.

(Och nu tror ni säkert att alla anonyma som ställer frågor i själva verket är jag själv. Nu har jag grävt min egen grav. Ack och ve.)

Ask away!

10 kommentarer:

 1. Var det självklart för dig att flytta tillbaka till Österbotten?

  SvaraRadera
 2. Har du något tips åt en som drömmer om att skriva men inte vet hur?

  SvaraRadera
 3. Hur kom det sig att ni skaffade höns?

  SvaraRadera
 4. Jag vill gärna fråga några saker, nu när möjligheten finns. :)

  Först lite jobb: Hur länge tar det för dig att skriva en bok? Från första raden, till sista redigeringen? Och så är jag lite nyfiken (eftersom att jag själv nyss, på allvar, tagit steget ut på arbetsmarknaden) på hur du fördelar tiden mellan dina olika jobb? Dvs hur mycket är tidning, hur mycket är författande, och hur mycket något helt annat? Och hur mycket blir det tillsammans ungefär?

  Och så lite jul: Hur ska du fira? Och vad önskar du dig i julklapp? Vad är ditt bästa julklappstips, till pojkvän/man, svärmor och svärfar och kanske också till sin syster? Vad är den bästa julklapp du har fått?

  Det var några frågor. Välj själv vad du vill svara på!

  SvaraRadera
 5. Vad hade du för bild av dig själv som mamma innan du blev mamma, och hur stämmer den överrens med hur du är nu?

  SvaraRadera
 6. Är du (Caj?) släkt med kantorn som anmälde Finlands Lucia 2012? (Jag vet, jag är förfärligt nyfiken och nej, det har ingen som helst betydelse...)

  SvaraRadera
 7. Hade ni ett kontaktnätverk (förutom Aja &co i Purmo) när vi flyttade upp till Österbotten och sen till Jakobstad? Om, inte så hur skapade du ett nytt om du har gjort det?

  SvaraRadera
 8. Inte ska du väl behöva skriva dina egna frågor.

  1) Har du skrivit mer fantasy sedan workshopen i somras?
  2) Har DT några tecknade serier och har det i såfall varit diskussion om vilka? (Jag har alltid tyckt att urvalet verkar ganska godtyckligt i åtminstone svenska tidningar.)
  3) Är grannhuset sålt och för ungefär hur mycket? (Eller om det känns som ifall du hänger ut dina grannar: vad var utropspriset och blev det högre eller lägre?)

  U.J.

  SvaraRadera
 9. Tack för alla fina frågor jag har fått (hittills!) Ni kommer alla att få svar i sakta mak, i egna inlägg, jag lovar.

  SvaraRadera
 10. Hei! Et par spørsmål fra Norge: Kan du fortelle litt om den finlands-svenske kulturen? Stemmer det slik det ser ut for andre nordboere, at det er uvanlig mange finlands-svenske forfattere sånn sett i forhold til antall mennesker?

  Ellen

  SvaraRadera