1 december 2012

Julstämning

Igår köpte vi kött av en ekobonde vi känner. Kossan hette Cheryl, har levt och verkat ungefär tio kilometer härifrån och har haft ett gott liv. Nu har vi fem kilo köttfärs i frysen. Det känns riktigt bra.

Vi gjorde en gemensam beställning med våra vänner A och M. Här agerar A köttmästare med ett frejdigt sinnelag.


I kväll gjorde vi kebab på en del av köttet, bakade pitabröd och bjöd mina föräldrar på middag. Det var gott och trevligt och kravlöst, ett alldeles perfekt sätt att tillbringa lillajulafton.

Och nog är det mysigt när stjärnorna lyser i fönstret, elden sprakar i spisen och Frank Sinatra mumlar i vardagsrummet. Jag har julstämning! Hoppas det håller i sig ända till jul. Det brukar göra det. För det händer så mycket roligt: först är det lillajul, sedan advent, sen fyller jag, så blir det Lucia och sedan börjar julfirandet på allvar. Roligheterna flockas, släkten samlas och jag njuter. 

Min mamma och Idun. Idun hade julklänning, dagen till ära

Min pappa och Lovis i matchande färger.

Caj med julkalendern i bakgrunden
Det som syns i förgrunden på sista bilden ser kanske lite äckligt ut, men det var supergott. Det var vår efterrätt Sticky Toffee Pudding som är ett slags dadelmuffins indränkta i kolasås. Vi åt dem med glass. Receptet kommer från Vinterns söta av systrarna Eisenmann. Rekommenderas.

3 kommentarer:

 1. Det var så roligt att se sig och flickorna vid Sunds! Trevligt att höra (läsa) att det blev en lyckad kväll sen med kebabköttet och sällskapet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina människor är så fina.
   Det syns på bild. Det kärleksfulla.

   Radera
  2. Lotta: Detsamma, det var jätteroligt att springa på dig!
   Minna: De är fantastiska, de där i min familj. Allihopa.

   Radera