8 september 2012

Sjuk

Jag hade tänkt sova ut nu när barnen är borta över natten. Istället vaknade jag halv sex av att halsen värkte och av att jag frös som en hund som har varit och simmat. Det tog fyra timmar, en täcke, en filt, två långärmade tröjor, ett par raggsockor och en brännhet vetedyna innan jag fick upp värmen någorlunda. Brr. (Nä, jag har inte feber, det har jag aldrig. Min normala temperatur ligger där mellan 35 och 36 nånstans. Steget till 37 är långt. Och kallt.)

Nu skall jag kurera mig så att jag blir frisk till förlagsfesten och manusdiskussionen på torsdag. Jag har hittills druckit två stora koppar svartvinbärssaft med honung. Det är ju åtminstone gott.

10 kommentarer:

 1. oj nej malin vad tråkigt. bli frisk nu! jag brukar tycka att bästa sättet är att stöpsla i hårtorken invid sängen och blåsa riktigt varmt under täcket, med början fötterna och upp. man ska blåsa på lakanen och täcket, inte sej själv. strumpor och insidan av nattröjan brukar jag också blåsa. sålänge man är försiktig med att inte täcka över hårtorken eller överhetta den så går det bra. min hårtork brukar bara stänga av sej själv isf.

  man blir varm snabbt iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hårtorken var ett bra tips! Det skall jag testa nästa gång jag frossar. Tack för friskhetshälsningarna!

   Radera
 2. Äsch, vad tråkigt! Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Elina! Att vara sjuk är tråkigt!

   Radera
 3. jobbigt med frysa-som-en-hund-känslan... hoppas att det går snabbt över (kanske det redan gått över?), så att vi ses på torsdagen! och en till grej, jag lagade auberginekaviaren. gott! den smakar lite som korvgörans-såsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas att vi ses på torsdagen, jag tänkte på dig idag och tänkte så här: hoppas att Heidi är på väg på festen. Det skall nog mycket till för att jag inte skall komma och eftersom jag redan är bättre är oddsen höga. Eller låga. Hur det nu fungerar det där med odds. Jag är inte så van.

   Bra att du testade och gillade kaviaren.

   Radera
 4. Du förstår säkert Malin att du inte kan va sjuk på torsdag<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis förstår jag det, Sara. Därför har jag tänkt bli frisk. Men jag vet fortfarande inte vad jag skall ha på mig. Hjälp!

   Radera
 5. Bli frisk! Och ta på dig en klänning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så roligt! Värt att komma ner till Helsingfors för, alla gånger!

   Radera