9 september 2012

Malin informerar

Jag tycker det har varit alldeles för mycket sjukdomsprat här på bloggen på sista tiden, nu känner jag att det är dags för lite information. Jag har inte tänkt ut vad jag skall informera om, men jag kommer nog på något vartefter. Nu börjar jag.

 1. Jag funderar ganska ofta på hur länge världen kommer att kunna fortsätta i den här galna riktningen med hysteriskt konsumerande och överförbrukning av naturresurser. Jag iakttar och noterar vad som händer, hittills har jag kommit fram till att det inte skulle förvåna mig om världen kommer att vara med om något omvälvande inom en snar framtid. (Tänk undergång i någon form) Kom ihåg var du läste det först. (Hoppas det var här.)
 2. I en inofficiell snabbläsartävling bland bokmalar på twitter ligger jag i täten. Just nu har jag läst 120 böcker under detta kalenderår. Siffran torde stiga till 121 innan kvällen är här. Hon som är etta hade läst 120 böcker när jag låg på 118.
 3. Om du (eller dina barn, eller dina vänner) skall äta soppa och den är het kan du med fördel pluppa i några isbitar. Då svalnar soppan väldigt snabbt. Jag tipsade om det här i en kommentar på Evas blogg för ett tag sedan, och insåg att det här är ett bra tips som alla behöver få ta del av.
 4. Det är inte längre obligatoriskt att äta ärtsoppa på torsdagar. (Detta var en utfyllnadspunkt medan jag funderar på vad jag kan informera er om.)
 5. Jag är nästan helt färdig med manuset och skall skicka in det ännu idag. Jag har funderat på bokens sista mening i flera dygn. Tur att orden som föregår just den meningen inte tog lika länge att komma på.
 6. Idun är på kalas just nu. Inför kalaset fick hon ett fint inbjudningskort. Jag har helt underskattat inbjudningskortens betydelse. I flera dagar har hon nämligen burit omkring på kortet, tittat på det, beundrat det och funderat på kalaset. Jag fattade inte hur stort ett inbjudningskort kan vara för ett barn som snart skall fylla fem. Men nu vet jag och känner mig nödgad att informera om saken.
 7. Ännu hinner du delta i Fontana Medias barnbokstävling, tävlingstiden går ut 11.1. Jag har tänkt delta, men har inte skrivit ett ord ännu. Jag får nog rappa på nu om jag skall hinna.
 8. Om man gillar risgrynsgröt men ogillar att stå vid spisen och röra om i en kastrull i en timme går det bra att bygga en egen grötkastrull: placera en stor metallskål i en vanlig kastrull som du fyllt med 5-10 cm vatten. Blanda mjölk och risgryn i skålen (vanliga grötproportioner) och koka hela härligheten i ca 1,5 h, utan att röra om. Det fungerar utmärkt, kokar inte över och är mycket gott.
Åtta punkter är rätt lagom, eller hur?
Jag tänkte väl det.

16 kommentarer:

 1. Tack för informationen, Malin! :)

  Mippe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod Mippe. Jag står gärna till tjänst med information då det behövs!

   Radera
 2. Tackar och bockar! Det var åtta punkter som faktiskt nästan alla bör få nys om!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå det var precis det jag hade på känn!

   Radera
 3. Tack, tack. Jag ska till mig allt det där. Speciellt det där med soppan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, soppinformationen var kanske det viktigaste i listan.

   Radera
 4. Det här var ju liksom en djupare version av Pirkkaniksit - tack för det! Fast när det gäller punkt ett tror jag Johannes på Patmos var först :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch då. Jag ville ju vara först. Men kanske jag var först med något annat i listan?

   Radera
 5. Hahaha! Det här inlägget var det mest underbara jag läst på länge. Så befriande, men ändå så informativt =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, Johanna. Speciellt att du kände dig tilltalad av det informativa, det var trots allt det som var meningen!

   Radera
 6. VAH! Ingen ärtsoppa på torsdag? Men hur ska det gå för pannkakan då? (Eller pangkaka som barna säger)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pangkaka kan man äta varje dag, det rekommenderar jag. Med jordgubbssylt och en klick grädde. Mums.

   Radera
 7. 7. Bra påminnelse. Jag hade lekt med tanken på att delta men det är ju svårt när man inte skrivit ett ord än och det är fyra månader kvar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hinner nog ännu. En deadline är den bästa sporren. Jag har inte gett upp hoppet. Men det är nog bäst att sätta igång nu.

   Radera
 8. Hur går det till när man läser så många böcker under så kort tid? Läser du alla rader eller har du utövat nån metod så att du bara behöver glida med blicken snett över en sida för att veta vad som står där? Det är fascinerande att man ens kan läsa så mycket.

  Pamela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning, jag läser nog allt, tror jag, och har ingen metod för att det skall gå snabbt. Det är ju inte så att jag FÖRSÖKER läsa jättesnabbt utan jag blir bara så inne i berättelserna att jag inte slutar utan gasar på tills jag kastar mig över nästa bok. Och så sätter jag nog en massa tid på att läsa, flera timmar om dagen ibland. Det går bra när man har barn som sysselsätter sig själva och en man som inte störs av att man zonar ut ett tag.

   Radera