10 september 2012

Ett stolt bröd

Jag fick lite surdeg av min mamma, hittills har jag alltid misslyckats på ett sätt eller annat, (vanligt bröd är jag bra på, surdegsbröd däremot... njä.) men idag... tror jag att det lyckades!


Jag tog just ut brödet ur ugnen. Eftersom det fortfarande är hett, jag just skall gå och lägga mig och jag ändå varken känner smaker eller dofter eller kan andas genom näsan kommer jag inte att äta av det ikväll. Men visst blev det snyggt?

Jag är alltså fortfarande sjuk. Det här är helt sanslöst, jag har varit frisk i flera år och nu attackerar allt mig på en gång. Mina men efter visdomstandsoperationen börjar ge med sig, istället har jag råkat på en dunderförkylning med allt vad det innebär av muskelvärk, huvudvärk, bihålesmärtor och örondunk, och ännu ett våldsamt magkatarrsanfall i helgen. Jag vet att jag börjar bli långrandig i mina sjukdomslitanior, men jag har inget annat att komma med eftersom jag bara är sjuk hela tiden. Det är urtråkigt. Ni kan läsa andra, roligare bloggar under tiden, som till exempel Annes, Amandas, Peppes, Linns, Evas eller Maricas. Eller kanske Pias eller Hannas eller Ajas, som alltid är inspirerande och vackra. Eller kanske ni vill ta del av några trevliga författarbloggar, som till exempel Marias, Jennys eller Minnas? Det finns en massa andra, fina jag också kunde sprida budskapet om. Men nu värker huvudet och jag kan varken tänka eller länka klart. (Och så är det dags för mitt efterlängtade shot nässpray. Ah!) Godnatt.

14 kommentarer:

 1. Det ser verkligen lyckat ut! Hoppas du får smaka på det snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smakade i morse. Det smakade sånt där finskt surdegsbröd från butiken, jag hade väntat mig något mer exotiskt. Men det var nog gott!

   Radera
 2. Men Gud i himelin, nu måste det snart vara din tur att vara frisk igen! Kämpa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag håller med. (Fast egentligen borde jag inte klaga för jag har varit så otroligt flunssalös de senaste åren.)

   Radera
 3. Och ja, värsta bageribrödet ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I know. Det här kommer knappast att upprepa sig. Bäst att blogga om det så jag minns att det funkade en gång.

   Radera
 4. Krya på dig! Brödet blev säkert gott. Jag fick en brödmaskin som födelsedagspresent. Jag har inte bakat en enda gång men mannen bakar varann dag. Det är så gott att äta hembakat bröd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vilken bra present, speciellt som bakningen tydligen ingick i gåvan. Inget slår hembakat bröd.

   Radera
 5. Det ser ju riktigt fint ut! Jag testade på surdeg i vintras men det blev inte till någonting. Folk som vet saker menade att jag skall prova på nytt på sommaren då det blir varmt, men det blev det ju aldrig. Det går väl dock att köpa surdeg nånstans om man inte råkar ha en surdegsmamma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att det är värmen som har förstört mina tidigare försök, vi har ett ganska svalt hus. Jag vet inte hur det är, men nog tycker man ju att det borde gå att köpa surdeg från något bageri. Malins mathantverk som är nånstans i vasatrakten bakar surdegsbröd, så dem kunde man kanske kolla med.

   Radera
 6. Jobbigt att va sjuk så där länge. Hoppas du blir frisk snart och att bobborna håller sig borta ett bra tag då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu börjar jag vara i skick. Hoppas det håller i sig!

   Radera
 7. Voi vad jag blir glad över att du länkat till mig! Och nu vill jag också baka surdegsbröd. Varmt surdegsbröd med smör på! DET ÄR SÅ GOTT.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är gladare eftersom jag får läsa vad du skriver. Bröd är gott. Så gott. Nybakat bröd med smör på är himmelskt. Så himmelskt. Mmmm....

   Radera