20 september 2012

En fråga om smink

Så här på ålderns höst har jag upptäckt att jag ofta är riktigt mörk under ögonen. Jag är säker på att jag inte hade samma problem för tio år sedan.

Finns det något effektivt elixir jag kan kleta dit när jag vill vara fin och se piggare ut än jag är i verkligheten? Typ någon form av smink i en ljusare ton än mina mörka ringar. Tips emottas tacksamt.

15 kommentarer:

 1. Jodå! Jag hittade just det kletet när jag fyllde 30. Kletet finns i en pennliknande grej - det finns en skruvmojäng i botten och slags pensel i den andra. Fungerar jättebra. Torde heta concealer. Jag har en från Loreal, köpt från CM. Lycka till!

  Hälsn. Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag borde ju veta det här eftersom jag har sommarjobbat på båtens parfymeri många somrar, men åldern tär på minnet också...

   Radera
 2. Och om du tänker skaffa concealer så rekommenderas att inte ta den billigaste för det blir bara klumpar och skit av det. Inte så värst snyggt med concealer klumpar, kan man tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lägger gärna lite pengar på det bara det funkar och räcker länge.

   Radera
 3. Håller med om att det lönar sig att lägga lite extra pengar på kvalité när man köper smink (om man inte är mer inne på kvantitet, men du verkar inte vara den typen...). Själv använder jag Mary Keys Timewise. Den är dyr, men bra. Innan det använde jag i många herrans år Max Factor, som jag gillade men som jag inte kommer att gå tillbaka till. Ingen av dessa appliceras med ett stift, utan med fingrarna (och hade min svärmor i sminkbranschen läst detta hade hon inte blivit imponerad för man applicerar med en liten svamp om man ska vara korrekt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag skall leta efter något ekologiskt märke, har Mary Kay någon ekologisk linje, måhända?

   Radera
 4. Äsch. Jag skulle också säga att en kompis säljer Mary Keys produkter så om du vill ha en sån kan den säkert skickas till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har flera bekanta här som säljer märket, så det ordnar sig om det blir mitt val. Men tack för medlandet!

   Radera
 5. Mary Kay, heter det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte min dag när det gäller stavning. Jag blandar Marys och Ellens efternamn.

   Radera
  2. Menar du Ellen Kay? (hö hö hö)

   Radera
 6. hej malin! jag använder face sthlms neutralizer blue under ögonen och det är super! kostar rätt mycket, typ 30 ege, men den burken har du åtminstone i ett år sen. den är skitbra för den gör dig inte mycket ljusare utan som namnet antyder neuraliserar det blåa under ögonen. jag har också en neuralizer red som jag då anänder till röda partier i ansiktet. finns på cosmetique här i stan. hejhej! (det finns inget som väcker mina andar till liv som lite smink :D )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ellen! Det där låter som ett bra alternativ, det är just den effekten jag vill ha. Men allra helst i ekologisk tappning. Kanske jag skall sticka mig in till Cosmetique och testa deras tester för att se om det fungerar. Så får det nog bli. Tack för hjälpen!

   Radera
 7. Jag har själv samma problem men jag säger bara DERMOSHOP, är på min andra ask!

  http://www.dermoshop.com/fi/products/3503-peitevoide

  Det är både billigt och bra! Nästan för bra för att vara sant. Men det är sant! Att man dessutom använder det på Wasa Teater säger ju en del om att det håller.

  Köp det!

  Sedan för man blanda mellan den ljusa och den mörka för att hitta den ton man vill ha.

  Kram Joanna

  SvaraRadera
 8. Jag använder också dermosils duo och den är super bra under lägger jag dermosils primer som gör att det blir jämt och snyggt.

  Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera