18 september 2012

Ett erbjudande du inte kan motstå

Vår granngård är till salu. Världens mysigaste hus. Köp det ifall ni vill ha trevliga grannar,  längtar efter att bo i ett lugnt område med cykelväg hela vägen in till stan (2,5 kilometer), önskar er en trädgård full med äppel- och körsbärsträd och kan tänka er att i ett av Jakobstads äldsta hus. Som bonus kan man få ingå i vårt mjölkhämtarlag där vi och de andra grannarna turas om att hämta ekomjölk från en bondgård i närheten. (Och jag kan kanske hyra in mig i ateljén på er gård, om ni inte vet vad ni skall göra av den.)

Bilden lånad härifrån
Det är bara plus med att bo här. Extra bra är det om man har barn som är födda någon gång mellan 2001 och 2008, för då har också de någon att leka med. (Är man född -06 eller -07 är man riktigt i smeten, av dylika barn finns det sex stycken inom en radie av några hundra meter.)

Så. Välkommen till Gammelklockars. Vem hinner först?

4 kommentarer:

 1. Wow, fast vi behöver tyvärr två (svenskspråkiga) bibliotekariejobb inom rimligt avstånd så det kanske kan bli tufft.
  Men kul för den som får det hursomhelst

  U.J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, ni var så pass nischade inom er familj... Nå, skall man jobba på svenska i Finland är det nog Österbotten (eller Åland) som gäller. Det lönar sig alltid att försöka :)

   Radera
 2. Åh, åh, sitter jag och suckar. Just så där vill jag bo. De flesta signalementen passar också. Åh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen, välkommen! Det är ett ljuvligt ställe, dessutom är huset så där undangömt på ett trevligt sätt, man vet knappt om att det finns där bakom uthusen och träden.

   Radera