14 april 2015

Världens roligaste fråga

Maria söker sig in i sin skrivbubbla medan jag går i motsatt riktning, men med samma resultat: jag är nästan inte alls på internet just nu.

Jag turnerar den här veckan, jag träffar elever från sju olika skolor, de flesta eleverna går i trean eller fyran. Tio gånger drar jag min presentation sammanlagt, 45 minuter i taget. Nu är jag halvvägs. 

Än har jag inte tröttnat, eleverna är så olika i alla klasser, inget tillfälle är det andra likt. Och eleverna är både härliga och roliga, har smarta kommentarer och funderingar och ofta kommer de överraskande väl ihåg detaljer från mina böcker. 

Till ett av dagens besök fick jag tre A4:or, fulla med frågor. Många frågor var sådana jag ofta får: "var hittar du inspiration?", "vilken av dina böcker tycker du bäst om?", eller "hur länge tar det att skriva en bok?" Men också idag fick jag några överraskande guldkorn. T.ex. "Känner du nån pensionär?" och (min personliga favorit:) "Kan du inte skriva en bok som heter 'Här har jag varit förr'?"

4 kommentarer:

 1. Malin, vi läser falska Bernice nu och guuuud det är spännande! Matheo sitter som förstelnad varje kväll. Så braaaa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men Å så glad jag blir över att få höra det här. Och: Matheo är supersmart som hänger med, det är ingen lätt bok för en som går i förskolan. Hatten av!

   Radera
 2. Haha! Elevfrågor är alltid roliga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Och viktiga, många får mig verkligen att tänka efter, för jag vill ju inte svara hastigt och oengagerat. Jag lär mig mycket!

   Radera