3 april 2015

Påsklov

Vi är i Vasa hos Jonas och Saija. I går var en helt fantastisk dag på många sätt.

1. Vi åkte hela familjen och hälsade på hos Jungerstens. Sara och Marcus alltså. Vi pratade om höns och hur man vill leva, fick äta en delikat kladdkaka och jag var alldeles proppfull av energi efteråt, så där som jag blir av att träffa trevliga människor.

Sara och Elvina

2. Jag lyckades speedshoppa tråkiga nödvändigheter. Barnen behövde en massa saker: underbyxor, gummistövlar, strumpbyxor, utebyxor, påskpysselmaterial och chokladkaniner, jag handlade allt på en kvart vid Halpa-Halli, hittade till och med stövlarna jag sökte i snygg färg i exakt rätt storlek nedsatta till fem euro. Flax.

3. Vi var med om en otroligt underlig incident som fick oss att skratta oss halvt fördärvade. Jag ska berätta om den i nästa inlägg. Skärtorsdagen gjorde skäl för sitt namn, kan man säga.

4. Hanna och Vicci kom hit på middag i går, vårt vanliga gäng var alltså samlat igen. Vi dök direkt in på en massa tunga och intressanta och privata ämnen och satt och pratade till närmare två på natten medan vi ät delikat, hemlagad pizza. Nog är jag tacksam över att få fortsätta dela livet med människor som har känt mig sen vi föddes, det är så lätt att prata om saker och förstå dem i ett sammanhang när man känner till en människas bakgrund.

Slutsats: fortsätter påsken i den här stilen kommer den att bli en högtid i särklass. Dessutom hade jag sovmorgon i morse. Fruktansvärt behagligt.

*****

Bonus: Edda och Lone leker bättre tillsammans än nånsin. I morse hördes gapskratt med jämna mellanrum från övre våningen. Jag gick upp och frågade vad de gör.

Edda: Katta (skrattar)
Lone: Vi vill ifed (Vi vill vara ifred)

(Foto: Saija)

Så oerhört mysigt.

2 kommentarer:

  1. Tack för att du skrev nåt om Sara. Jag ser att de fått en baby och tydligen också en flicka. Grattis Sara om du råkar se detta! Det blir ju så konstigt när man följt med nån länge nån gång i tiden och sen tar det slut och sen händer det en massa saker som babyså det är alltid spännande att veta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det det! Tur att det finns bloggar :)

      Radera