7 april 2015

Den falska Bernice

"Bi-Keps är så förgrymmad att han gnisslar tänder. Sedan flera månader tillbaka sitter han och hans skurkar inlåsta i fängelset. Och allt är pensionärsmaktens fel! Men så uppenbarar sig en möjlighet till hämnd. Mästerskurken Holly Moms, specialist på kemi, hypnos och spagat, ska släppas ut från fängelset. När det visar sig att hon sedan tidigare har en del otalt med pensionärsmaktens ledare, Bengta-Louise af Pärlemor, hamnar pensionärsmakten i verklig fara."

Kan ni gissa vad jag hittade i postlådan i morse? Jo, Den falska Bernice! Äntligen, äntligen, äntligen!  Bok tre i serien om Patrik och Pensionärsmakten är här, den fjärde boken jag har skrivit (hittills). Min trogna vapendragare Joanna Vikström Eklöv står för illustrationerna och begåvade Pia Lehtinen har gjort layouten.


Jag har börjat läsa boken för barnen i kväll. De har i och för sig hört den förr, en gång i början av förra hösten när jag provläste för dem, men en hel del detaljer har förändrats sedan dess och nu har den ju illustrationer, pärmar och går att hålla i, så upplevelsen är annorlunda. De tycker det är spännande, trots att de vet hur allt slutar. Och jag tycker förstås också det är spännande att märka när de skrattar, när det blir nervigt och när de börjar gäspa (än har det inte hänt, tack och lov). Jättelyxigt att ha barn i rätt ålder för det jag skriver, verkligen!Susanna på Schildts & Söderströms meddelar att samtliga böcker i serien går att köpa till kampanjpris (det rekommenderade priset -35%), för 11,70€/styck, i förlagets webbshop. Genom att skriva in kampanjkoden "Bernice" aktiveras rabatten. Easy peasy.

(Genom att klicka på titlarna kommer ni vidare till respektive bok i serien.)

Patrik och Pensionärsmakten
Irene och sedelsugen
Den falska Bernice

6 kommentarer:

 1. Hurra, gratulis! Hade jag ynglingar så finge de läsa dessa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan också läsa! Man får, fast man är stor :D

   Radera
 2. Hurra! Kemi, hypnos och spagat. Underbart!

  SvaraRadera
 3. Jee! klickade genast hem Bernice till chixens förtjusning.

  Åsa

  SvaraRadera