10 januari 2015

RFR: raw food-rapport

Nu har vi ätit av den där kladdiga kakan jag gjorde igår. Den var god när den var kall, men ju varmare den blev desto märkligare smakade den (det var något med kokosoljan, jag älskar kokosolja i vanliga fall, men det blev rätt konstigt den här gången, fattar inte).

Jag misströstar dock inte, jag fick en massa andra raw food-recept på facebook. Nästa gång vi har gäster ska jag testa nåt nytt. (Jag kan ju lova, så där löst, att jag rapporterar om dem också.)

4 kommentarer:

  1. Testade nyss kakan, och WOW vad god! Vi åt den förvisso direkt ur frysen, men alltså såååååå god.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev över två pyttebitar som jag stoppade i frysen också. Jag åt just upp dem. ÅH SÅ GOTT! Det är alltså det som är hemligheten, att äta direkt ur frysen. Ska absolut göra den fler gånger. Slurp!

      Radera
  2. Med stor skepsism gjorde jag en kladdkaka utan socker och mjöl, den var GOD! Kan inte säga att den är raw, eftersom den ska vara i ugnen, men om du nångång får inspiration att baka en annorlunda kladdkaka så har du receptet här:

    Ingredienser:

    3 ägg
    10 dadlar
    2 dl mandelmjöl
    1 dl kokosflingor
    5 msk kakao
    1/2 dl kokosolja
    1 msk honung
    1 tsk vaniljpulver
    1 tsk bakpulver
    En nypa salt

    Hur gör du?

    Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare eller i en Vita-Mix (det gjorde vi – funkar hur bra som helst). Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till, eller blanda för hand. Det funkar inte så bra att hälla det i Vita-Mixen. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Se till att det är en jämn smet.

    Smörj en form med kokosolja – till dubbel sats hade vi en form som är 22 cm i diameter – och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 10 minuter, den är fortfarande rejält kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering.

    Servera med vispad ekologisk vispgrädde eller vispad kokosgrädde om du är laktosintolerant eller inte äter mejeriprodukter.

    Källa: (studerandehandikapp)
    http://www.ledgenomexempel.se/den-basta-kladdkakan-nagonsin-utan-socker-och-mjol/

    Förstår att du har det kämpigt för övrigt just nu, kan inte säga annat än att det är det ibland. Hörde häromdan någon säga att det är lika normalt att må dåligt som att må bra, ifall det är någon tröst.
    Se till att fånga dagsljus, en av de viktigaste sakerna som finns.

    Kram
    Magdalena Getabock

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är SÅ dåligt på det där med dagsljus, det är säkert därför jag är lite nere. Måste skärpa mig!

      Och tusen tack för receptet, det verkar hur bra som helst! Den här helgen gjorde jag en raw banankaka som var helt okej, fruktansvärt mäktig, men jag tror detta recept är mer i min smak (choklad, choklad, du vet. Det ÄR ju så gott!).

      Radera