22 januari 2015

En dag

En vanlig dag fick vi. En dag då ingen var hemma från skolan, en dag då Eddas näsa inte rann som en kran och då vi kunde gå till öppna förskolan istället för att gå hemma och irritera varandra.

Det var i går. I dag är alla barnen hemma igen. Lovis och Idun har inte feber men jätteont i halsen och svullna, röda tonsiller. Edda snorar omkring som vanligt. Jag vet att det här är mångas vardag just nu, men vi har varit så utsatta för förkylning, stegring och gnäll detta läsår att mitt tålamod är helt slut. Alla år hittills har varit väldigt förskonade från långvariga sjukdomar (trots barn i skola och dagis). Det är jag givetvis glad och nöjd över. Jag undrar vad det beror på att de nu, plötsligt, har olika flunssor som löper stafett med varann. Är det för att bakteriekulturen på Åland är annorlunda än den i Österbotten, och vi inte är vana? Eller är det familjens nya stressiga vardag som syns i barnens hälsa? Har Caj haft en helande inverkan på dem när han har varit hemma med dem, en helande effekt som nu är puts väck när han jobbar? Eller är det mitt dåliga humör som gör dem sjuka? Vi äter lika bra och sover lika mycket som tidigare, så det borde ju inte ha med maten att göra...

Jag borde inte klaga, de har inte hög feber eller är jättesjuka, utan balanserar hela tiden precis där på gränsen. Vi vill inte skicka dem till skolan där de smittar ner andra och ändå inte riktigt orkar hänga med, men att ha dem hemma är också jobbigt för alla, för de är lite för friska för att ligga och vila hela dagen.

Denna illustrerade tweet av Basse kunde handla om vårt liv just nu, fast det inte regnar.


4 kommentarer:

 1. Krya på dej! Vi hade tidigare ungar som var jättemycket sjuka, men antingen har dom vuxit ifrån det eller så funkar det faktiskt med alla lactobacillpiller och youghurt som jag stoppar i dom, eller så bådeock! skitjobbigt sen när dom var hemma och inte var så sjuka att dom bara sov, utan tillräckligt friska för att härja med varnandra dagen lång... Hang in there, det blir bättre! :)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Här äter vi också alla en Gefilus dos per dag, juice, yoghurt eller soppa och har sedan vi började med det varit mycket friskare. Idag är kanske inte bästa dagen att påstå det när 2 familjemedlemmar precis avslutat en penicillinkur mot angina, 3 precis håller på vaknar till liv ur magsjukekoman och en började spy igår... 😉
  Sådär överlag så jar vi sluppit mycket förkylningar och feber så mitt tips är att införa en dos gefilus om dagen om ni inte testat.

  SvaraRadera
 4. Vi har också haft många flunssor i höst - varannan vecka en ny sedan september. Jag hoppas innerligt att det ska lugna ner sig nu, också för er.
  Kramar av gammal körkompis!

  SvaraRadera