10 januari 2015

En dadelfråga

I morgon ska vi ha middagsgäster. Jag tänkte att jag skulle försöka mig på en raw food-kaka till efterrätt, för det har jag aldrig gjort förr.

Jag gjorde den här.

Nu har jag ju inte smakat på den ännu, men jag får återkomma med rapport ifall den blev god. Lätt som en plätt var det i alla fall. Och nu undrar jag vad jag ska göra med resten av dadlarna i asken, det gick åt ca 3,5 och jag har alltså ungefär 46,5 kvar. Tips? Hur länge står sig färska dadlar?

6 kommentarer:

 1. Dadelbollar! Kör dadlar, nötter och kakaopulver i matberedare. Rulla till bollar. Förvara lufttätt så håller de länge. Gott till kaffet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår matberedare gick sönder i somras och vi har inte skaffat nån ny, men nu inser jag nog att det börjar bli dags. Dadelbollar låter jättegott!

   Radera
 2. Ostfyllda dadlar som tilltugg när gästerna kommer. Bekant variant är med blåmögelost, men passar säkert bra med andra sorters ost också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som nåt i min smak. Gillar dadlar, gillar ost.

   Radera
 3. ...eller bara mosa dem som de är och ät på kex med t.ex brie, väldigt gott! De står sig annars jättelänge i kylskåpet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här med att de står sig i kylskåpet fick jag veta först nu, vad bra att jag skrev det här inlägget! Jag såg att de håller ett år (!) i kylen. Suveränt! Tack!

   Radera