9 juli 2014

Vad jag önskar jag gjorde/ vad jag gör

Också här är det varmt. Jag parallelläser Maraminne (jättebra!) av Mia Franck och Kroppspanik (superintressant!) av Julia Skott. I min idealvärld skulle jag ligga i en av de sköna trädgårdsgungorna på gården och läsa hela tiden. Jag skulle dricka något fräscht och läskande, sova långa nätter och varva soffliggandet med god mat (att sova, läsa och äta är väl grundpelarna i livet, eller hur?).

Men mest är jag med barnen, matar Edda, tvättar av henne (hon vägrar haklapp, vägrar bli matad och tycker att det hör till en redig måltid att hurtigt vifta omkring med skeden/gaffeln), småkivas med stora barnen om samma saker som vanligt (nästan så det skulle vara uppfriskande med något nytt att gräla om, om man nu en gång ska bråka kunde ämnena gärna variera sig lite), lagar mat, diskar, låter bli att reda upp kläderna som fortfarande finns i ikea-/ supermarketkassar på övre våningen och överväger att städa en lavoar eller två. För de är riktigt smutsiga. Ganska många hushållssysslor uträttas bara i tanken, inser jag nu när jag försöker sammanfatta vad jag gör på dagarna. Det stör varken mig eller nån annan särskilt mycket, tack och lov.

Vad önskar ni att ni gjorde? Vad gör ni på riktigt?

ps. intressant upptäckt: fläkten i vårt kylskåp låter som en liten, glad hund. Det är konstigt. Det hade varit mer logiskt om den.. tja, kacklade?

5 kommentarer:

 1. I ett annat liv sitter jag i en etta nånstans i Berghäll och skriver. När jag inte skriver går jag ut, springer en runda eller äter fantastiskt god mat på en mysig restaurang. Sen går jag hem till min etta för att soooova.När jag vaknar läser jag och äter jordgubbar, sen skriver jag igen.
  I verkligheten hasar jag omkring med en baby på armen. lagar mat, tvättar kläder, sitter och stirrar halvt förlamad av sömnbrist. Oroar mej för en massa saker och önskar att jag inte var den jag är.
  Men sen plötsligt är jag den jag vill vara, för en liten stund är jag det det, och då är det just här, i mitt nuvarande liv,jag vill finnas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En härlig alternativ tillvaro! Särskilt ensamheten! Och jordgubbarna!

   Våra vardagsliv är varandras kopior just nu. Och inte längtar jag ju heller bort från min vardag konstant på något sätt. Inte finns det någon jag vill byta liv med heller. Jag vill ha mitt. Men det vore underbart med mer av vissa ingredienser och mindre av andra.

   Radera
 2. Jag önskar att jag redde upp i vårt rådd och sorterade babykläder och orgnaiserade. Istället halvligger jag på nån random möbel om kippar efter andan som en döende fisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stavfelen får fungera som illustration.

   Radera
  2. Döende fisk låter... ganska mycket skönare än alternativet, tycker jag.

   (att jag fick leta efter stavfelen kanske säger något om min mentala skärpa just nu -stavfel brukar jag ju alltid reagera på!)

   Radera