31 juli 2014

Provpubliken

Man hade förutspått regn idag, så jag passade på att stanna inne med barnen under förmiddagen och insåg att det är precis för att vi INTE stannar inne till vardags som heminredningen stampar på stället här hos oss.

Nåja. Inredde gjorde jag inte heller idag, men jag provkörde mitt senaste manus på barnen. Det var fantastiskt roligt, de är i en så bra ålder nu för att agera bollplank. De hittade en del småmissar som jag gjort, de fick mig att inse vilka ställen som verkligen funkar och tack vare deras frågor fick jag veta vilka ställen som är otydliga. Vilka duktiga lyssnare de är! Även om det enligt Idun är "den bästa bok hon nånsin har hört på" (jag är fruktansvärt smickrad eftersom jag vet att hon inte smörar utan kan vara ganska hård när hon tycker det behövs) finns det en del arbete kvar innan jag skickar in den. Jag har till exempel rusat genom slutet, insåg jag. Och vissa svansar från tidigare versioner hänger kvar, som t.ex. att Patrik plötsligt känner en lukt som inte kommenteras desto mer.

Men hurra för att det verkligen rör sig framåt och hurra för att jag förhoppningsvis kommer klara av att nå målet att ha både antologitext och manus klara för redaktörsgenomläsning innan sommaren är slut (för enkelhetens skull räknar jag med att hela augusti är en sommarmånad, det får jag väl, va?).

6 kommentarer:

 1. Hurra! Verkligt fint och vad fantastiskt att du har dina egna lyssnare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyxigt, verkligen! Jag får ligga i och skriva massor nu medan de är i rätt ålder!

   Radera
 2. Härligt! Och det är verkligen fint att barnen får ha en så viktig uppgift. Alla vinner!

  SvaraRadera
 3. Hej! Ville bara berätta att Irene och sedelsugen är den enda bok min 9-åring läst i sommar. Hans andra bok någonsin och han gillade den skarpt. Han var riktigt besviken för att den var "så kort" och, tja, det är ett mycket bra betyg för att komma från honom! :) Vi ser fram emot nästa bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men är det sant? Så GLAD jag blir! Hoppas att nästa bok kommer ut snart då så får han något nytt att läsa. Det här lever jag på länge :)

   Radera