2 juni 2012

Helsingfors!

Imorgon reser jag ner till Helsingfors! Jag skall gå på skrivarkurs med Maria. Jag skall prata manus med förlaget. Jag skall hänga med Maria, Bob och Alf. Jag skall gå på stan.

Med anledning av den sista punkten: finns det något jag inte får missa? Alla tips emottas tacksamt. Det är ju inte varje dag man besöker huvudstaden utan familj och med två hela seneftermiddagar för sig själv.

8 kommentarer:

 1. Schjerfbeck utställningen på Ateneum skulle åtminstone jag gärna se...
  Ha det gott i huvudstaden!
  Ulrika från Vallgrund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det tipset skall jag absolut lägga bakom örat.

   Radera
 2. Sandvikstorgets loppis - i synnerhet om du har möjlighet att gå en helgdag, vardagarna är lite försiktiga där ännu. Man tar bara sexans spårvagn mot Sandviken och går av vid torget.

  Går du till Ateneum, kom ihåg att reservera extra tid för musieshoppen. Och gå för all del också till caféet så du får se mosaiken på väggen.

  Johan & nyströms te- och kaffebutik på Skatudden. Man får provsmaka alla sorter och personalen är kunnig och engagerad och jättetrevlig!

  Sveaborg är lite magiskt, tycker jag. Jättefascinerande, och sedan det där att det faktiskt bor folk där och att man kan ta färjan dit och därifrån med kollektivtrafikens kort.

  Georgsgatans simhall (Finlands äldsta, och de har damdag bl.a. just på måndagar. Man får simma naken och arkitekturen är grymt snygg) eller Simstadion om du vill simma.

  Hoppas du reser med tåg, så får du beundra trädgården de byggt upp vid tågstationen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, wow, tack för alla tips! Japp, jag reser med tåg, ser fram emot trädgården.

   Radera
 3. MIG, tänkte jag säga. Att man inte får missa alltså. Annars tycker jag bäst om Östra Centrum fast dom håller på med nån fjantig gentrifiering av köpcentret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Men så klart, jag tänker mig alltid att du bor i Kristinestad. Hinner du ses på en kopp kaffe eller te eller något? Det skulle vara jättskoj! Förslagsvis på måndag eller tisdag eftermiddag strax efter fyra någonstans centralt. På måndag kväll rör jag mig närmare östra centrum, kommer att sova i Hertonäs, så det går också bra. Kom gärna med ett förslag, här eller via fb.

   Radera
 4. Jamen jag tänker själv också alltid att jag bor i Kristinestad:) Hör av mig via fb!

  SvaraRadera
 5. Det finns en fantastisk tapas bar, Bar Teos på runebergsgatan 61. Drivs av två unga spanjorer och ifall du går dit, missa inte chokladdesserten!

  SvaraRadera