21 november 2016

Ute i tid

Tjoff, nu for de iväg, årets stipendieansökningar till Kulturfonden. Jag ansökte enskilt för alla mina projekt (de är många), jag ansökte om ett-, två- och treårigt arbetsstipendium. Jag hoppas att jag ska få bidrag så jag kan fortsätta skriva. För en gångs skull var jag ute i riktigt god tid.

För varje år jag ansöker blir det lite lättare. Jag är numera medveten om att det tar en massa tid att formulera en plan kring de projekt jag håller på med eller planerar inleda, vilket innebär att jag inte längre börjar skriva ansökan tre dagar innan (eller samma dag som) ansökningstiden går ut. Eftersom jag har skrivit ganska många ansökningar vid det här laget känns det inte lika skräckinjagande och stort som det gjorde i början. Och min meritförteckning, min lista över publicerade verk och min lista på övriga meriter behöver bara uppdateras, gås igenom och infogas. Så skönt att inte behöva börja från noll, för det är minsann ett stort jobb.

Lycka till, alla ni andra som ansöker om pengar. Jag håller tummarna för minimalt antal besvikelser och maximal mängd glädje och inspiration!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar