12 november 2016

Bra människor är livet!

Början av veckan var trög och sursint. Det regnade, Trump blev president, alla var irriterade och irriterande, och livet kändes allmänt trögt. Men sen kom Marina, Faycal, Umi och Ava tillbaka hit efter att har rest på Sicilien ett tag, och livet blev roligt igen!

Marinas ex (Backman) bodde tillsammans med Caj hösten 2003 i Åbo. Ibland hängde Marina i lägenheten med Backman, och eftersom Caj och jag också brukade vara där sågs vi med jämna mellanrum allihopa. Men vi har inte sett röken av varandra på cirka tretton år.

Nu då vi bestämde oss för att åka till Malta påpekade en av våra gemensamma bekanta att "Marina bor ju på Malta" (tack Mikko!), och när jag berättade exakt vart vi skulle åka, visade det sig att vi hade bokat boende i samma stad, i samma stadsdel och nästan på samma gata som Marina och hennes familj bor på. Sjukt konstigt och roligt sammanträffande! Vi var båda ivriga att ses, men när vi anlände var de på vift i Italien, så det tog en dryg vecka innan vi var på samma ställe.

Vi har träffat dem nästan varje dag sedan de kom hem från sin resa, och det är så roligt att umgås. Deras barn och våra barn leker bra tillsammans (särskilt deras Umi, två år, och Idun, kommer jättebra överens, det är härligt att se hur de kan ha roligt tillsammans trots att det är sju års åldersskillnad).

I går träffades vi inte, eftersom vi var i Valletta. Caj fyllde år och hade bokat in sig på en fisketur, vi andra hängde på stan under tiden. I kväll tog vi fiskarna under armen (nå inte bokstavligen, vem vill ha fiskslem i armhålorna?) och gick iväg till Marina och Faycal och grillade. Att äta middag tillsammans med bra människor gör alla på gott humör!

I morgon ska vi åka med dem till en stad som heter Attard och titta på presidentens örtagård, äta melonsorbet och klappa en åsna.


Xima, Umi och Lovis

Idun

Lovis älskar hundar. Hon är så glad över att få leka med Xima.

En av fiskarna Caj fångade. Nu är dess saga all, vi åt upp den.

Caj, Faycal och Marina.

(Som vanligt när jag pratar, äter och har kul så glömde jag helt bort att fota, det här var cirka alla foton jag tog under kvällen. Ava och Edda fick jag inte ens med på bild.)

4 kommentarer: