23 november 2016

Gozo

Republiken Malta består av tre öar: Malta, Gozo och Comino. Vi bor på Malta, men i går gjorde vi en utfärd till Gozo. Vi segade så mycket med morgonsysslorna att vi kom iväg ganska sent, men det gjorde sist och slutligen inte så mycket, vi hann alldeles utmärkt med det vi ville hinna med. 

Vi började med att åka färja över från Malta till Gozo. Vattnet är så klart här! I hamnen såg vi ända till botten.

En sådan här båt åkte vi med. Den var en palindrom, såg lika ut från båda hållen!

Det viktigaste för oss var att få titta på the Azure Window, som är en enorm klippformation en bit ut i Medelhavet. Dit åkte vi direkt. Och det var precis så fint och härligt som vi hade hoppats på. Kvällen innan hade vi researchat genom att titta på den där scenen i Game of Thrones där Danenerys Targaryen gifter sig med Khal Drogo. Vi strosade omkring en lång stund, tog bilder, njöt av solskenet, pratade lite med en glad pensionär från Florida som levde livet efter att ha blivit frisk från cancer, åkte på en liten båttur genom ett berg och in i några grottor, fick veta att havet var ungefär 60 meter djupt där vi tuffade fram, och sen klättrade vi upp på ett berg och såg en fin, jättedjup pott där folk snorklade. Vi är lite förkylda så vi doppade oss inte den här gången, men är lite sugna på att åka tillbaka för att snorkla, det verkade så fint.

En liten tunnel som vi åkte rakt igenom, ut i havet

The Azure Window. 28 meter högt!

Posörerna, till er tjänst!

På andra sidan tunneln såg vi ett ansikte som var nästan 30 meter högt
På Ramla Beach, där Calypso hängde på sin tid

Sen åkte vi in till staden Rabat, åt lunch på krogen Mo's (som låg intill krogen MoJo's, mycket lustigt), och tog oss sedan till stranden där Calypso från Odyssén lär ha hållit hus. Idun och Caj simmade lite och vi andra ritade i sanden och tog det lugnt. Sen körde vi till båten (vi gjorde en liten avstickare när vi körde förbi en rolig lekpark) och åkte hem. Bra dag!

I dag har vi också hängt på stranden, på en strand som ligger här i närheten. I morgon åker vi till M'dina, en stad som är ungefär 1000 år äldre än Jesus. Och så ska vi träffa Marina & co igen, i presidentens örtagård.

Jag märker att vi har lagt i en högre växel med turistandet nu, för det är faktiskt mindre än en vecka tills vi åker härifrån. Bäst att ta ut allt nu, medan vi kan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar