28 november 2016

Julmys i högsta växeln

Jag börjar mentalt ladda upp för ett julmys utan like.

För två år sedan bodde vi på Åland, men tillbringade julen hos mamma och pappa. Det var ingen vits att pynta hemma hos oss eftersom vi inte skulle vara där. Vi hängde upp våra två julstjärnor och barnens julkalender. Det var allt.

Förra året renoverade vi. Vi byggde, målade och gick omkring i crocs inomhus i ett par månader. Det var kaos, det var jobbigt, men på julaftonsmorgon vaknade vi faktiskt upp till ett städat hus (vilket jag inte hade räknat med kvällen innan, Caj dammsög det sista tretiden på natten vill jag minnas). Nån julgran hann vi aldrig pynta, så det var skralt med julmysandet då också. Jag gjorde inget julgodis och pysslade inte (utom under det traditionella julpysslet med Aja, Linda och Maria, förstås). Det blev så klart jul ändå, men jag saknade förberedelserna.

I år däremot. I år har vi hela december på oss att ladda upp. Snön och mörkret kommer (förhoppningsvis) att kännas som något mysigt efter vår månad i solen. Huset är så pass färdigt att vi faktiskt kommer kunna göra det ganska fint, tror jag. Och vi är hemma på julafton, antagligen i sällskap med diverse släktingar som vill fira med oss. Så roligt det ska bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar