6 september 2016

Det bästa shoppingtipset

Jag är ju inte den som har problem med att jag shoppar för mycket, direkt. Det kan bero på det här lilla knepet*:

Om du hittar ett plagg du gillar, och funderar på om du vill ha plagget eller ej, föreställ dig att du är på loppis, och att du hittar plagget begagnat. Skulle det få följa med dig hem då? Det är ganska lätt att fantisera hur ett plagg kommer att se ut när det har några tvättar på nacken, och ofta är tidens imaginära tand allt annat än nådig. Eller: kan du föreställa dig hur det kommer kännas när du själv väljer att sortera undan det i framtiden, hur plagget hamnar i en hög med saker som ska slängas eller föras till välgörenhet. Hur känns det då? Känns det vemodigt eller är du lättad över att slippa trasan?
Ifall du kastar dig över chansen att få bära det här plagget även om det skulle vara nött och/eller hittat på loppis, då är det kanske skäl att köpa det. I annat fall: låt bli.

Det här låter säkert som ett uselt tips. Men för mig funkar det jättebra. Många kläder får en mycket sunkigare känsla när jag föreställer mig hur de nöts. Vissa får det inte. Om kläderna passar på mig och passerar loppistestet kanske jag köper dem. Men kläder som jag redan kan se framför mig på loppis är nog inte så mycket att satsa på som nya (köp dem på loppis istället, vetja).

*nå nej, mest beror det förstås på att jag sällan orkar gå i butiker, för jag tycker det är tråkigt.


3 kommentarer:

 1. Just precis. Jag är glad de gånger när nåt plagg legat på golvet eller provat för mycket i butiken, så man ser hur det faktiskt kommer att se ut redan efter lite användning. Gäller särskilt vita saker. Mycket praktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Lika som att se trasiga möbler på Ikea, de som redan går sönder i butiken (okej, slitaget där är säkert enormt, men ändå) håller knappast länge hemma heller.

   Radera
 2. Hejsan,
  Mitt namn är Karin Olsson. Jag vill tipsa er om Urban & I som är en tjänst för dig som är bloggare och som vill tjäna pengar på din blogg. Genom att använda vår tjänst får du inspiration till nya inlägg samtidigt som du gör din blogg mer attraktiv för dina läsare. Maila mig på karin.olsson@urbanandi.se så kan jag skicka mer information alt gå in på urbanandi.se direkt och bli medlem idag.
  Är du redan medlem? Då får du gärna tipsa dina bloggvänner om oss.
  Åldersgräns 16 år.
  Mvh, Karin

  SvaraRadera