2 augusti 2015

Semestern del 1

Så där! Nu är semestern slut, i morgon börjar jag skriva igen. Vi har varit på resa i tolv dagar, men det känns mycket längre. Eftersom jag just tömde kameran på över 500 bilder och telefonen på över 200 delar jag upp det hela. Jag vill varken överväldiga er eller utelämna viktiga detaljer. Det är ju inte varje dag man åker på bilsemester, nämligen.

Vi ägnade tisdag förmiddag åt att packa i bilen, sedan hoppade vi in och körde iväg. Vi gjorde allt för att undvika sträckan mellan Österbotten och Åbo, den har vi nämligen åkt väldigt många gånger under det senaste året. Därför valde vi en lite annan rutt, tog några småvägar för att "titta på landskapet". Haha. I Finland, där vi rör oss i alla fall, ser allting likadant ut. Gråa vägar och jättemycket barrträd. Inte så intressant.

Vi gasade på och körde till Borgå för att hälsa på Borgåborna: Eddas gudföräldrar (nåja, i första hand är de ju våra vänner, så klart) med barn, våra barns Faffa och Peggy, samt Cajs bror Tom med familj. Det var roligt.
Fredrik och Lone har ett jättejättefint hus. Av nån anledning har vi ca 50 bilder på när vi äter.

Lone

Vår bil som fyllde alla våra förväntningar med råge. Åh så praktisk den är!
Barnens äldsta kusin Vilma sommarjobbade på Lilla Chokladcaféet
En Borgåpromenad efter sushilunchen med Faffa och Peggy

Dessutom var jag och barnen med om en underbar överraskning, när vi gick genom gamla stan såg vi plötsligt Charlotte sitta där med sin familj. Jag (an)föll henne om halsen och hoppas i efterhand att hon inte blev förskräckt över mina närmanden, men jag blev så glad och uppspelt att jag inte kunde hejda mig. Hon var precis så trevlig som jag alltid har anat.

Vi tvingade Charlottes man att ta en massa bilder på oss.
Från Borgå åkte vi till Helsingfors för att åka Viking Mariella (tror jag det var) till Mariehamn. Men, hör och häpna, en liten tidslucka uppstod innan vi behövde vara vid färjan, så vi tog en spontan tur till Hertonäs där Lovis gudfar Bob och hans sambo Maria har en kolonilott. Tyvärr fick vi inte träffa deras barn som hängde med mostern och kusinen nånstans. Ett kort och glatt möte, vi åt vita smultron och tog foton med coola poser.


Ett foto med coola poser.

Till Åland åkte vi bland annat för att vara med på min kusins bröllop. Våra fantastiska vänner Karin och Fredrik lånade ut hela sitt hus till mina föräldrar, syskon och oss, dessutom åtog de sig att sköta alla barn medan vi vuxna hade rolig på bröllopet. Sån godhet är alltid imponerande och inspirerande (att de känner oss alla sedan årtionden tillbaka underlättade förstås mycket).

Jag svängde ihop några bröllopstårtor på fredag. Det blir mindre dramatiskt för varje gång (kan bero på att jag bara bakat bröllopstårtor två gånger, första gången bakade jag alla bröllopstårtor, i våningar, och att jag den här gången gjorde tre likadana av en sort jag provat på förr. Dessvärre glömde jag fota dem.) Hela lördagen firade vi kärleken och livet, och på söndag åkte vi hem till våra goda vänner familjen Waller. De har sex barn och Lovis och Idun är bästisar med deras två äldsta döttrar, Amanda och Julia. Mellanbarnen Oskar och Erik samt tvillingarna (som oftast kallas Abis och Bebis), är lika förtjusande som sina storasystrar. Om jag fick bestämma skulle de ha flyttat till Jakobstad med oss.

Caj passade på att gosa med Bebis

Barnen var lyckliga över att få återförenas

Aino och Matias höll i tvillingarna och kunde inte göra coola handtecken fast jag är säker på att de ville

På måndag åkte vi vidare till Sverige. Det gungade mycket, men gammal sjöman som jag är (nåja, jag sommarjobbade på Eckerölinjen i min ungdom, något som Caj och Lovis hänvisar till alltid när de har frågor som berör ämnet sjöfart) åt jag friskt av sjöfrukosten och mådde inte ett dugg illa. Sen körde vi till Nynäs slott där vi skulle träffa Johanna, som jag bodde med i Paris för länge sedan, och hennes man Johan, samt deras barn Edith och Alvar. Johanna är Lovis gudmor, men på grund av det jobbiga avståndet till Växjö träffas de (och vi) alltför sällan. Äntligen blev det av.

Alvar, Idun, Edith och Lovis i en soffa i solen. Edda sov.

Idun och Edda red på roliga glasfiberdjur

Lovis skrev på en vägg att hon hatar korv

Vi bodde i ett underbart stenhus som hade varit perfekt om det inte hade ekat så mycket

Familjen Lind, Edith, Johanna, Alvar och Johan.

Vi åt och pratade, de hade planerat en smaskig middag åt oss, barnen lekte och läste Bamse och pysslade lite och vi hade precis så trevligt som vi brukar ha när vi ses. Vi planerade in en ny träff nästa sommar.

Sen åkte vi till Kolmården. Ni kan aldrig ana vad vi var med om där! Det är oerhörda saker, vill jag lova. Dessvärre ska jag gå och sova nu, jag fortsätter med rapporteringen en annan dag. Hejhej.

4 kommentarer:

 1. Hahahahaha, Abis & Bebis! Perfekt!

  SvaraRadera
 2. Haha, eftersom jag läser både din och Charlottes blogg tycker jag det är jättecoolt att ni träffades. Det är lite som när Kitty och Bröderna Hardy samsades om ett mysterium i SAMMA bok. Hjältarna ur TVÅ bokserier, plötsligt i samma värld, du vet. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! (Jag undrar om jag är Kitty eller en av Hardy-bröderna i den här liknelsen!)

   Radera