27 augusti 2015

Bristande enheter i min närmiljö

Det började med bankkortet.

Sedan har det fortsatt med min dator som inte kan bete sig, det verkar som om något med grafiken håller på att dö. Det är alltså som om bilden fryser i ett konstigt mellanskede och består av lite vadsomhelst, det räcker med att trycka på en knapp eller två så försvinner det, men inte vet jag hur länge den kommer fungera.

I dag slutade min telefon fungera. När den hade laddat ur gick den inte att ladda igen. Efter många ihärdiga försök med tre olika laddare är den nu (tillfälligt) fulladdad. Den har inte blivit säkerhetskopierad på över ett år eftersom mitt iCloud är fullt och jag inte kommer åt att rensa där eftersom jag antagligen har glömt mitt lösenord eller vad det nu var.

När jag startade hemåt från jobbet fattade jag först inte varför inte nyckeln ens gick in i låset. Sen insåg jag att jag levde i det förgångna: cykeln jag försökte låsa upp var inte min, den råkade bara stå där jag hade parkerat igår.

Och när jag kom hem satt Caj och plockade Pallo Ängelmannil, som han hade slaktat nån timme tidigare. En förbipasserande hund hade slitit sig från sin ägare, rusat in på vår gård, bitit Pallo överallt och ryckt av honom alla stjärtfjädrar, Pallo var så pass skadad efteråt att ett tillfrisknande antagligen hade varit väldigt utdraget och smärtsamt. Eftersom Pallo har visat lömska tendenser och attackerat Edda, var det inte ett hemskt svårt beslut. Men ett sorgligt.

Bra saker, så jag inte ska verka så nedslagen (det är jag inte egentligen, faktiskt):
1) Vi var på kurs i kväll för att bli vänfamilj åt syriska flyktingar som anländer till trakten i september.
2) Jag skickade in en stipendieredovisning som är över ett år försenad (förlåt Svensk-Österbottniska samfundet, I owe you!)
3) Jag ordnade upp alla mina papper (mest för att skjuta upp min stora manusomarbetning, men det är ju bra att jag var effektiv medan jag undvek den)

2 kommentarer:

  1. Eländes, elände. Måste strö salt i såren och meddela att det är just sådär datorn beter sig innan hårdskivan får härdsmälta. Förlorade ett trekvarts färdigt bokmanus och 3 års fotografier för att jag inte kunde tolka tecknen! För datorn till doktorn omedelbart om du inte har säkerhetskopior. Stackars fågeln, dumma hund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. NEJ! Det betyder att jag ska ägna morgondagen åt att säkerhetskopiera (det mesta som är riktigt viktigt har jag kopior på, men det finns också en hel del som bara finns på den här datorn. Farligt farligt.) Tack för varningen!

      Radera