19 mars 2015

Två chockerande nyheter!

Precis när allt var som enformigast och jag skulle gå och lägga mig för jag vet inte vilken kväll i ordningen (om jag inte skulle älska att sova skulle jag säkert tycka det var trist att man måste göra det varje natt) hände två roliga saker.

1. Caj lyckades mot alla odds hitta tre svetsglas som han någon gång i tiden har fått av sin far. Kan ni förstå? Av alla de saker som vi a) rensade bort b) valde att lämna kvar i Jakobstad hade vi ändå inte gjort oss av med dessa tre svetsglas. Så länge molnen håller sig borta i morgon kommer solförmörkelsen att bli ett sant nöje, man kan inte bli bättre förberedd än så här.

(På riktigt, jag har peppat så evigt för den här solförmörkelsen, faktiskt så pass att jag av misstag spred ett rykte i Överesse skola förra veckan (jag var där på skolbesök) att den inträffade just då, fredagen den 13. Jag blev våldsamt besviken när jag insåg att jag hade fel. Men nu är jag glad igen då svetsglasen är funna och jag får titta på förmörkelsen med barnen. Jag tror jag och Edda ska gå och möta Idun till skolan (hon slutar tolv) för då har Lovis också rast, så kan vi spana tillsammans alla fyra.)

2. Charlotte gav mig tipset att ta en "dagens outfit" för att liva upp bloggen (obs. detta kan inte göras särskilt ofta i mitt fall eftersom jag oftast har samma kläder på mig för jämnan. Tror inte jag vet om någon som har så få plagg som jag, och som dessutom bara använder en fjärdedel av dem så där regelbundet.) Dagens outfit ska få ett alldeles eget inlägg. Så det verkar som om mitt liv i själva verket är väldigt härligt och äventyrligt.

2 kommentarer:

  1. Haha, en dagens outfitbild skulle jag inte våga lägga ut tror jag. Har förstått (märkt) att man skriver bättre ju fulare man är? /En som knappt vågar öppna om det ringer på dörren

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min kompis Ylva gjorde en gallup bland författarna på Mariehamns litteraturdagar förra veckan och frågade vad de har på sig när de skriver. De flesta var mycket bekvämt klädda. Typ pyjamas alltså. Helt som jag, när jag är hemma och skriver. Fast nuförtiden sitter jag på biblioteket och då brukar jag faktiskt byta om innan. Klä på mig, alltså :)

      Radera