9 mars 2015

Sol och vår

Edda sover. Solen skiner, det känns som vår. Jag postade just ett jättetjockt kuvert. På torsdag ska jag flyga till Kronoby, göra en blixtvisit i Esse och sedan är det dags för Litterärt skapande igen (näst sista gången, det känns hemskt att det snart är slut).

När jag kom hem från postpromenaden och hade parkerat vagnen i skuggan gick jag in och gjorde jag programmet för dag 14 på den här utmaningen som jag håller på med. Rekommenderas. Jag tror att youtubeyoga är det enda som kan få mig att sköta om min kropp just nu.

Vi hittade för övrigt världens gulligaste hus som är till uthyrning, men fick inte ens komma på visning (inte än, i alla fall, vår familj är så stor att mäklaren tvivlade på att ägarna ansåg oss vara lämpliga hyresgäster). Äsch! Jag som hade en så stark känsla av att vi kunde ha trivts ypperligt där. Det ligger bara ett halvt kvarter från vår nuvarande bostad (föreställ er hur enkelt det skulle vara att flytta!), har visserligen bara två sovrum, men mycket större totalyta. Nåja, vi lider ingen nöd här heller. Snart är det sommar och vi kan börja bada i poolen här på gården i stället (vi har världens mest skyddade innergård, så det är varmt och skönt där redan.) Snö har vi inte haft på länge. Hur är det på andra ställen i landet?

Vad mera då? Fastan går helt okej, det jag har svårast med är att hålla mig borta från facebook på dagarna (jag tog bort appen från telefonen, vilket gjorde det betydligt enklare. Messenger behöll jag dock, de meddelanden jag får där hör ofta ihop med jobbuppdrag, så dem kan jag inte ignorera ens dagtid), att vara utan godis och bullar går bra (jag har haft paus i fastan vissa söndagar, det får man ju, men märker att det är mycket jobbigare på måndag sen igen).

4 kommentarer:

 1. Åhå, jag trodde aldrig att detta skulle hända, men jag fick lite Ålandslängtan av ditt inlägg! Jag var där en sommar för länge sen. Slank in på Googlemaps och kikade lite på bekanta kvarter. Kanske vi ska planera in en Ålandssemester i sommar? Fast jag vet inte hur vi ska lösa problematiken med vår diabeteskatt ifall vi vill resa bort. Hoppas ni iaf får titta på huset. 140 kvadrat låter ju inte litet, tycker jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade helt glömt bort att du har varit på Åland! Se där! Kom hit bara, vi är knappast här hela sommaren, så det lönar sig att kolla på förhand så vi är hemma.

   Och precis, vårt Jakobstadshus är också ca 140 m2. Hur lämpligt som helst.

   Radera
 2. Men vilket sagohus!! Och vad konstigt att 140 m2 skulle vara sådär självklart för litet - vi är lika många och bor på 115 m2... visserligen med mera utrymme att ta till i varmgaraget/uthuset, men ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle verkligen gilla att bo i ett hus med så många roliga fönster, burspråk och snirklar! Och precis, jag tycker inte alls att det kändes för litet, (det finns ju massor med bra tillfälliga lösningar om man tycker man vill dela av rummen)

   Radera