1 juli 2013

Struktur och riktning

Okej, jag har en ny plan för att inte bli konstig och knäpp av att återgå till livet som småbarnsförälder (obs! frustrationen har inget med Edda i sig att göra, snarare med alla uppgifter hon delar ut under just i den här perioden av sitt liv). Planen heter "ett projekt per dag". (Jag medger att jag hittade på det där namnet precis just nu medan jag skriver och att det inte är särskilt spännande, men det säger i alla fall vad det handlar om.)

Så här: varje dag skall jag bestämma mig för en liten sak, det kan vara att skriva en halvtimme, att trycka tyg, att rita lite, att baka något eller göra något specifikt på gården, och sen ska jag uträtta det jag har bestämt mig för. Jag tänker mig att det kanske känns bra att varje dag lyckas göra något litet som inte är bebisrelaterat. Det är inte alls omöjligt. Nog gör jag ju saker redan nu, men det är oftast småsaker som att... tvätta kläder, laga mat och sätta saker på rätt plats. Inte särskilt spännande. Det känns som om jag behöver kreativitet och bästa sättet att komma igång är som vanligt en gnutta struktur och riktning.

12 kommentarer:

 1. Låter väldigt bra! Jag har också tyckt att det är bra att göra något litet "eget" vid sidan av att sköta babyn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste man nog så man inte byter liv helt och hållet. Då kanske man tappar bort sig själv.

   Radera
 2. Exakt så tänkte jag för ungefär hundra år sen då min numera tonåriga dotter var spädis. Less is more liksom, men ändå hålla hjärteelden brinnande!

  SvaraRadera
 3. Det låter som en fin idé Malin! Ibland känns det som man drunknar i alla måsten och det som ska göras, även om man älskar det så vill man ju göra lite annat för att orka fortsätta :) Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att serva en bebis är viktigt men ger inte utlopp för särskilt mycket kreativitet. Det är tur för mig att jag har en man som gör allt med Edda lika gärna och bra som jag (utom att amma).

   Radera
 4. Jaaa. Gör det innan du märker att du inte gjorde det.
  Lite. Balans.
  Sku gärna läsa mer om boverier. Kan dom inte bryta sej in på BB och ropa HÖ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. De kanske skulle kunna börja med en ny metod för att starta förlossningar: göra det genom att skrämmas.

   Radera
 5. Gör det! Det låter riktigt klokt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter klokt och är antagligen klokt men jag har förvånansvärt svårt att få till det trots mitt envetna beslut.

   Radera
 6. Låter som en bra idé! Berätta gärna hur det gått här på bloggen, som inspiration åt oss andra. :) Och kom ihåg att det är helt okej om nåt lämnar ogjort nån dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska berätta, men väntar kanske tills projektet går lite bättre... det funkade två första dagarna, sen slutade jag prioritera mina egna projekt. Varför vet jag inte. Lättja?

   Radera