16 mars 2013

Bil

Vi har varit och tittat på bilar idag. Vi har en vi är jättenöjda med men vi kommer inte att få tre bilstolar i bredd i baksätet utan att det blir bökigt varje gång vi ska iväg. Vi kollade in en Honda FR-V och den var annars fin och bra men lite för dyr och hade alltför mycket ljud när vi körde hårt. Så nu funderar vi på en Volkswagen Touran. Har nån erfarenhet av den? Berätta allt!

(Och om nån vill köpa vår superba Nissan Primera Tekna från 2004 är det bara att hojta till! Vi har varit SÅ nöjda med den.)

9 kommentarer:

 1. Vi funderar också på en sådan! Så ingen erfarenhet ännu, men det är ditåt det lutar sen när vi ska köpa. Har bara hört gott om dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi också. Nästan. Det där med att det är trångt mellan sätena låter ju mindre bra, förstås, men vi har bara en barnstol som är bakåtvänd, de stora barnen åker framåt.

   Radera
  2. ...och då borde det inte vara något problem. Det är ett-till-tre-fyraåringarna som enligt rekommendation ska ska sitta med ryggen i färdriktning i ofta stora stolar som är de mest utrymmeskrävande. En sån stol klämmer man in lätt bakom passagerarsätet, men om man är tvungen att ha två sådana stolar behöver en av dem vara bakom chauffören, och då är det bra att kolla att chauffören kan ha en bekväm ställning. Jag kan ännu tillägga att våra bilbarnstolar inte var de minsta på marknaden. Om jag kommer ihåg rätt kändes touranens baksäte lite bredare än t.ex. passatens, eftersom sittdynan närmast dörren inte lutar utan baksätet har annorlunda form.

   Radera
 2. Vi hade en Touran i 5 år och var mycket nöjda! Vi kallade den för bussen då den var så rymlig och alla bänkar gick att flytta på. Dessutom var den full med fantastiska fack och lådor på de mest roliga ställen. Vi bytte bort den då vi inte längre behövde så stort bagageutrymme för en vagn och så var den lite för låg för vår landeväg. Ajo! viktigaste var ju att förarsätet gick att justera så att man kom högt upp och även en pygméchaufför som jag såg bra. Man sitter som en busschaufför. Mest plus för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt att du svarar! Jag är ju inte heller begåvad med en reslig lekamen, så att man kan höja på förarsätet är ett verkligt plus. Nu måste vi bara prova en med bilstolar och se om vi får dem att rymmas. Och så måste vi sälja vår gamla bil, förstås. Det där att den är låg är förstås ett minus, för här i österbotten finns det många vägar med varierat underlag och vi har ibland önskat oss en tuff SUV som man kan köra varsomhelst med. Men ja. Vi kan inte få allt, har vi konstaterat.

   Radera
 3. Vi hade tänkt att en touran absolut skylle vara den bil vi vill ha när vi väntade vårt andra barn. Men sen visade det sig att mellanrummet mellan framsätet och baksätet inte var större än på vår gamla golf variant, och med snart två ryggen-i-färdriktningen-bilstolar i baksätet var det inte en vettig lösning (chaufförem hade inte optimal körställning). Köpte en annan bil från samma konsern, men inte heller i den får man in tre bilbarnstolar i bredd. Det lönar sig alltså att verkligen kolla och ta reda på själv om bilbarnstolarna ryms - helst provköra bilen med de egna stolarna så är man på den säkra sidan. Annars instämmer jag med den föregående: vw:s bilar har jag upplevt som väldigt praktiska och användarvänliga. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips! Den såg så rymlig ut på bilden, men vi ska nog släpa med oss bilstolarna, alla tre, när vi provkör. Vi har aldrig haft en Volkswagen förr, men har hört att de är pålitliga och rediga, så kanske vi slår till. Tack för svaret!

   Radera
 4. "och hade alltför mycket ljud när vi körde hårt." jag skrattade högt. så bra formulering.

  SvaraRadera
 5. En Toyota corolla verso är en annan bil ni kan kolla. Stort och rymligt baksäte som lätt borde rymma tre bilstolar. Billigare än tuoranen som begagnad borde den också vara. :)

  SvaraRadera