26 mars 2013

Berg och dalar

Jag hade en ganska usel dag till att börja med. Kuskades runt mellan ett par olika läkare, hade som vanligt ont när jag rörde mig och hade dessutom ännu en natt med alltför lite sömn bakom mig.

Medan jag stod och väntade på att få anmäla mig på mödrapolikliniken tog jag upp min telefon och kollade mailen. Och där och då fick jag veta att min ansökan om ett ettårigt arbetsstipendium för att idka litterär verksamhet (alltså för att skriva, jeee!) hade beviljats!

I likhet med många andra har jag ansökt om det här stipendiet i många år. Hittills har det inte varit min tur. Förrän nu! Tänk att någon tror på mig och tycker att det jag har åstadkommit hittills är tillräckligt lovande för att jag skall få jobba i ett helt år med det! Jag blev så glad att jag fällde en tår. (när jag ringde åt Caj för att meddela den glada nyheten blev han först förskräckt när han hörde min röst. Han hade ju släppt av mig utanför sjukhuset bara några minuter tidigare och trodde att något förfärligt hade hänt. Som tur var det inte så.)

Sen pratade jag med min syster i telefon, blev fastspänd i en maskin så bebisens hjärtljud (som ackompanjerades av ett ihärdigt sparkande) blev kontrollerade (allt var bra), jag blev ultraljudad (bebin har huvudet uppåt och jag hoppas verkligen att den bestämmer sig för att snurra runt medan det finns plats att göra det) och undersökt och sjukskriven till efter påsk eftersom foglossningen tyvärr inte verkar ge med sig med annat än med vila. Jag åkte hem, lade mig på sängen och den helt vanliga dagen fortsatte.

Här sitter jag nu och är häpen, dödstrött, tacksam och har huvudvärk (av sömnbrist + bokfrossa - jag har läst 25 böcker den här månaden, nästan en om dan alltså. Det finns inte så jättemycket annat att göra när man ligger ner). Livet är fint och tungt och överraskande och glatt och vanligt och ovanligt på samma gång. Så där som liv kan vara ibland.

Grattis till alla andra som fick arbets- och projektstipendier, bland annat min duktiga kusin Emma!

31 kommentarer:

 1. Grattis Malin! Jättefint, njut nu då du får göra det du tycker om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Å så jag skall njuta (och våndas, det kommer liksom på köpet)

   Radera
 2. Ja, just så är livet! Grattis!

  SvaraRadera
 3. Kusin Emma med den pinsamt ouppdaterade hemsidan, det skall det bli ändring på!
  Grattis igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du HAR ju i alla fall en hemsida i motsats till mig. Haha. Grattis själv, igen! (Jag tycker vi kan fortsätta gratta varandra ända tills stipendiepengarna är slut, tycker inte du det?)

   Radera
 4. Härligt (inte foglossningen, men däremot arbetsstipediet). Grattis, grattis!

  SvaraRadera
 5. Grattis Malin (och kusin Emma)! Vad kul!

  Med stipendium alltså. Inte foglossning. Jag låg också stora delar av min första graviditet för att jag helt enkelt inte kunde annat. Styrka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Men vad intressant att du låg under första graviditeten och inte under andra (som jag uppfattar det). Då kanske det inte automatiskt blir värre för varje gång, som jag har trott...

   Radera
 6. Wohoooo, finally! Grattis lilla pojkmalin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du om någon vet ju hur det kan kännas!

   Radera
 7. Grattis!! Och kan du inte blogga om de böcker du läst.. vilka är de/ betyg/ tips?! /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan skriva en lista på de bästa, alla orkar jag inte betygsätta (många har varit urusla, men ganska sköna att läsa eftersom det inte gör om man zonar ut några meningar här och var)

   Radera
 8. GRATTIS till stipendiet! Då du blev ultraljudad så vet du kanske nu om ni får en flicka eller pojke?? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag har skickat ett privat meddelande till dig med facit :)

   Radera
 9. Grattis, det är en stor lättnad vara stipendiat. I år var det din tur. Bravo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Det är minsann en lättnad!

   Radera
 10. Grattis Malin, gläds verkligen. Ett arbetsstipendium får man inte bara så där, inget man kvitterar ut efter en och annan publicerad rad. Du har väl noterat att Kulturfonden länkat dig som en replik till alla besvikna. Må gott nu, vila magen. Andra tider kommer, från en som vet. Netti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Netti! Det känns ännu bättre att få stipendium när man märker att man inte kan räkna med det. Jag är tacksam så in i norden!

   Radera
 11. Grattis Malin! Inte konstigt att du fick det. Du är ju jätteduktig. Hurraa!

  SvaraRadera
 12. Jäklar, jag skulle ju gratulera när jag såg dig idag, glömde det. Grattis så här i efterskott, då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi pratade ju faktiskt om andra viktiga saker. Kakelugnar och försovningar och sånt.
   Tack!

   Radera
 13. Så fantastiskt Malin! Jag är så glad för din skull!!! Hoppas du får sova lite gott snart bara! Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pia! Jag är också glad! Och hoppas jag får sova snart. Nästa gång jag sover en hel natt kommer jag att njuuuta! KRAM

   Radera
 14. Shit vad roligt! STORT grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK, det är jätteroligt, verkligen!

   Radera