31 juli 2012

Tvål!

Att både Caj och jag samlade på tvål när vi gick i lågstadiet ser jag som ett tecken på att vi verkligen är ämnade för varandra. För jag vet inte om någon annan än just han och jag som ägnade oss åt denna udda hobby. (Fast särskilt mycket tid lade vi nog aldrig ner på att utöka våra respektive samlingar. Tvål är oförskämt lätt att komma över. Även det kan säga något om oss som samlare. Fast mer om mig än om Caj, tror jag. Han hade nog nån inriktning på sina tvålar. Jag tog vad jag fick. Och det var inte lite.)

Varken han eller jag har kunnat göra oss av med samlingen, vilket gör att vi, varje gång vi flyttar eller flyttar om, får bekanta oss med våra kantstötta tvålar. I ärlighetens namn öppnar jag aldrig ens våra askar,  lådor och plåtburkar med tvålar, snarare hostar jag och kliar mig i näsan av alla starka dofter. Men jag slänger dem inte.

Så när de yttersta tiderna kommer och tvålen är slut överallt, då är det bara att komma hit och knacka på.

Vad samlade du på?

27 kommentarer:

 1. Tvålar ;-) Och suddgummin (inkl. själv suddet ...) och papper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du borde med andra ord också vara gift med oss :)
   Brevpapper, kuvert, klistermärken och bokmärken har jag ju faktiskt också samlat på, nu när jag tänker efter. Men de samlingarna är long gone. Eller vänta, jag tyckte jag skymtade bokmärkesalbumet nånstans... måste fortsätta städa så kommer det kanske fram.

   Radera
  2. Haha :-D Undrar vad min man skulle tycka om det ;-) Brevpapper ingick i papperssamlingen, men den innehöll också sådana där små papper med pastellfärgad bakgrund. Men det där med suddet förstår jag inte riktigt ;-) Vi höll dessutom på och suddade upp suddgummin (i onödan alltså) med fin färg så att blandningen skulle bli så fin som möjligt ...

   Radera
 2. Tepåsar. Jag har en samling på över hundra tepåsar under källartrappan. Tyvärr doftar de inte längre. För några år sedan hade jag en fin idé om att sy ihop alla påsarna till ett stort färggrannt konstverk, men jag kom bara halvvägs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra idé med konstverket, ge inte upp den idén!

   Radera
 3. Jag (och min syrra) samlade också på tvålar! Helst skulle de vara små och färggranna, och vi använde sparade slantar (eller tiggde pengar av mamma) till att köpa de små frukt- eller djurformade tvålarna på The Body Shop i Vasa... Har nog också kvar samlingen någonstans. Samlade också på servietter i 7-årsålder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till vårt äktenskap, haha. Jo det var ju de där body shop-tvålarna som var mest attraktiva. Och hotelltvålarna tyckte jag var tråkigast.

   Radera
 4. Ett tag fick jag för mig att samla frimärken, när jag hittade mammas gamla samling. Det höll inte så länge. Men ja, klisterbilder och glansbilder var det nog mest. Har kvar dem i nåt skåp hemma hos föräldrarna. Brevvänner samlade jag på mig när jag läste Eos och idag kan man väl säga att jag samlar på nystan, garnnystan. Har en hel liten korg full.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite fuskigt att samla på saker i vuxen ålder eftersom man kan köpa nästan allt man vill ha (så länge det inte är jättedyra saker). Charmen försvinner lite när allt är så tillgängligt, tycker jag.

   Radera
 5. Haha, jag samlade på massor av saker: Frimärken, ishockeykort (speciellt Tappara Tamperes kort, jag såg aldrig någon enda match men korten hade fina, guldiga hologram! :D), fina stenar, olika euroländers mynt, buss-nummer med mera med mera. Jag var och är fortfarande en riktig hamstrare! :)
  /Fanny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske kan sälja dina samlingar dyrt?

   Radera
 6. Frimärken, glansbilder, diverse komönstrade saker (tex. Poslinfigurer,mjukisdjur,skor,väska), porslindockor med hår och alltid stenar och snäckor. Stenar och sand kommer det nog ännu hem av ibland om jag varit någonstans med speciellare färgskala. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi tog också med oss snäckor från Martinique. Och hittade igår två burkar med fina stenar som Caj har samlat i sin barndom.

   Radera
 7. Rostiga ölkapsyler, och, under en kort period, begagnade tuggummin. Mamma tyckte det var äckligt, och så här efteråt kan jag förstå hennes poäng.

  SvaraRadera
 8. Samlade också på tvålar!
  Har ännu kvar dem jag fick av er då ni var i Australien. Mamma berättade att hon inte orkade flytta på mina tvålar längre, så hon kastade dem IGÅR. (Jag tog inte med mig alla tvålar då jag flyttade hemifrån)Jag samlade också på frimärken, glansbilder, klistermärken, stenar, mynt, godis (eller spara det tills de blev gamla o så måste jag kasta bort dem.), minnesverser, osv.
  Kram LW

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de tvålarna minns jag, de doftade ju så gott! KRAM, hoppas vi ses snart!

   Radera
 9. Har nog samlat på allt möjligt i mina dar. ; ) Lite seriösare samlingar är mina fina spargrisar och de blå och vita glaselefanterna (varför just blå och vita?) som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med idag, men fina är dom! Mina gamla apoteksglasflaskor är jag mycket stolt över, fast jag vet inte om det kan räknas som samling, då jag fick alla på en gång.. : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad ovanligt med blåvita glaselefanter. Jag har aldrig sett en sån i mitt liv, tror jag.

   Apoteksflaskorna låter fina.

   Radera
 10. Jag har också samlat på tvålar! Och även jag har samlingen kvar... Men jag har faktiskt tvingat mig själv att börja använda en del av tvålarna. Istället för att köpa nya.

  Sen samlade jag på kapsyler. Och smurfar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stod faktiskt och höll i en av tvålarna nu när jag städade och tänkte att jag skulle öppna den. Men sedan lät jag ändå bli. Fast idag tog tvålen slut, så snart öppnar jag den i alla fall.

   Radera
  2. plötsligt inser jag att jag visst har haft en liten samling tvålar också. Olika former,färger och dofter,men bara klara färger, inte grumliga. :) Men jag har också använt dem genom åren.
   Små porslinshus med nogranna målade utsidor har jag också köpt från olika länder vi rest till. Misstänker att det tydligen kan finnas ÄNNU mer jag samlat på genom åren. Borde väl snart gå igenom mina gamla saker, det märks att vi bott på samma ställe i många år redan. ;)

   Radera
 11. Tvålar och finservetter! Alltid när vi var bjudna på fest nånstans tog jag med mig en oanvänd servett hem. Tvålarna tog vi i användning när vi fick barn som uppskattade tvålankor och sånt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina barn skulle nog älska att gå igenom mina samlingar...

   Radera
 12. När jag var runt 13-14 àr samlade jag pà sàna smà tobaksaskar, sàna 10-pack. Helt vanliga L&M och Marlboro, men smà sku askarna vara, inte stora fula 20 ciggs askar.... Mamma var säkert mycket stolt. Samlingen finns ännu, nästan 20 àr senare, pà vinden.. hehe. Vilket fynd alltsà!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det har jag aldrig hört om förr, nån som samlar på tio-packs-tobaksaskar. Ovanligt! Men var de fulla eller tomma när du samlade?

   Radera
 13. Små parfymflaskor, gav dem till min lillasyster då jag flyttade ihop med min nuvarande man. Hon hade kvar samlingen några år men hade inte samma känsla för den (såklart inte då man får en samling och inte samlar den själv) så hon gjorde sig av med den. Minns att jag tyckte det jobbigt första tiden men nu i efterhand var det nog bäst så...annars hade jag säkert haft en låda full men små söta parfymfalskor längst bak ingn garderob ännu ;)

  SvaraRadera