2 juli 2012

Änglavakten

Jag hittade just två nakna döttrar på terrassen. "Titta mamma, vi har gjort varsin Kindle åt oss", sa de och höll upp rektangulära paffbitar med ditritade knappar och låtsastext.

"Vad läser ni då?"
"Jag läser en bok som heter Änglavakten. Den är jättehemsk, det handlar om en som faller från ett flygplan", sa Lovis och stirrade vidare på sin paffbit.
"Jag läser en som heter Polis och Tjuven", sa Idun.

Jag älskar att de är nöjda med att ligga och stirra in i paff, ute i solen. Det säger något om lekens och fantasin storhet, tycker jag. Det måste ju hända en massa inne i huvudet på dem medan de låtsasläser. De skulle knappast orka ligga kvar om leken bara gick ut på att stirra, tror jag.

17 kommentarer:

 1. Vad häftigt och samtidigt härligt att få höra att fantasin finns kvar där ut någonstans. Träffar allt för många barn idag som inte har tillgång till fantasi alls. Eller som inte vet hur man leker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här i huset leks det tack och lov från morgon till kväll. Det är en fin bieffekt av att ha lata föräldrar som inte orkar ställa till med särskilt mycket program för dem :)

   Radera
 2. Å så verkar dom ju alldeles fantastiska dina döttrar!

  SvaraRadera
 3. Håller helt med dej, det visar på väldigt bra fantasi =) Tror det är bra för barn att få använda den ordentligt, många i dag får aldrig möjlighet till det =/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag tror hårt på vikten av att ha tråkigt ibland. Men de har nästan aldrig tråkigt eftersom de är så bra att sysselsätta sig själva.

   Radera
 4. Svar
  1. O ja! Fast jag är ju lite jävig.

   Radera
 5. Sku vara intressant att få läsa böckerna de läser i sin fantasi, lät spännande den där om flygplanet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade gärna fått läsa högt för mig, att jag inte tänkte på det!

   Radera
 6. Härlighetens härlighet.

  Hanna K

  SvaraRadera
 7. Lekens och fantasins storhet behöver mer utrymme i den här världen!!!

  SvaraRadera
 8. Paffbitar är både gårdagens och dagens grej. Så användbart. Är också hemskt nyfikenpå vad de faktiskt såg där i paffbitarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, paffens möjligheter är oändliga! Jag har egna paffminnen från en mycket tidig ålder.

   Radera
 9. Svar
  1. Jag älskar också min kindle. Den gör tegelstenar så mycket mer lätthanterliga.

   Radera