27 juni 2011

Ett trivialt inlägg om ett litet vardagsdrama

Jag är tröttare än jag trodde.
I morse startade jag tvättmaskinen. När jag skulle plocka ut och hänga upp tvätten var maskinen tom. Jag hade glömt att plocka i tvätten. Skrämmande.
Jag gjorde ett nytt försök, plockade i maskinen, startade, såg i samma sekund mina vita linnebyxor som också skulle med och stoppade därför maskinen. Det tar ett tag innan man får upp maskinen igen om man stoppar den mitt i programmet, så jag lade mig på sängen med en bok medan jag väntade på att luckans lås skulle öppnas. Det här var ungefär klockan ett.
Klockan nio, just alltså, slog det mig att jag helt glömt bort att hänga upp tvätten. Jag sprang upp till maskinen och fattade inte hur tvätten kunde vara helt torr.
Tills jag kom på att jag aldrig startat tvättmaskinen igen.
Nu surrar den.
Hoppas jag lyckas hålla mig vaken tills den tvättat klart.
Fast det skulle kanske vara smartast att lägga sig.

Min semester är indelad i tre enveckors-pass. Härligt med semester, men strukturen på det hela påminner om livet som båtjobbare, jag hann nätt och jämnt varva ner så fick jag varva upp igen. Och efter en sådan här dag undrar jag nog hur trött jag riktigt är, på riktigt...

5 kommentarer:

 1. på vilken båt jobbade du, och vad gjorde du?

  SvaraRadera
 2. Jag jobbade på Eckerölinjen. M/S Alandia. Tre somrar och lite till. Första sommaren var jag lektant och sen började jag jobba i parfymbutiken. Det var helt kul men inget som går att kombinera med familjelivet.

  SvaraRadera
 3. Låter skrämmande bekant.

  SvaraRadera
 4. uuh! spookie! du tvättar en tom maskin - DET är skrämmande!

  sov!

  :)

  hanna k

  SvaraRadera
 5. Jag har garvat åt ditt inlägg här en bra stund. Tokroligt! Tror inte det enbart beror på dig dock har drogat mig med kaffe i dag, flera glas. Och nu fattar jag varför folk får saker gjorda - man blir ju hög av kaffe. Jag har fått gjort tusen saker men inte tvättat och kanske bra så... :)

  SvaraRadera