20 juni 2011

Bröllop!

I helgen har min bror gift sig. Bröllopet var vackert och kärleksfullt, brudparet lyckligt och musiken fantastisk. Jag har fortfarande ont i tårna efter många många vansinnigt roliga danser.
Eftersom Saija är ortodox skedde vigseln i Vasa ortodoxa kyrka. Det var fint och annorlunda.
En del av vigseln gick ut på att best mannen och en av brudfrämmorna höll kronor ovanför parets huvuden


Och så till det det jag var mest spänd inför: tårtorna.

De blev långt ifrån perfekta, men både utseendet och smaken verkade behaga bröllopsgästerna och framförallt brudparet.

Tårtorna har jag hållit på med sedan i måndags. Jag började med sugarpasten, på tisdag gjorde jag fjärilar på löpande band, på onsdag bakade jag bottnarna, på torsdag gjorde jag fyllningar och på fredag fyllde jag och täckte dem med sugarpasten. På lördag dekorerade jag tårtorna med spetsar och fjärilar och en timme innan vigseln var de klara. Trots att jag följde olika mängdberäkningsprogram på nätet gjorde jag för mycket sugarpaste, för mycket vaniljkräm, för mycket hjortronmousse och för lite marängsmörkräm. Men allt gick bra ändå. Jag tror också att tårtorna hade blivit snyggare om jag gjort allt i ett svep, men det hade varit helt omöjligt med tanke på mängderna. Gästerna var 136 till antalet och jag bakade fyra trevåningstårtor. Det räckte bra, en halv tårta blev över, så det var riktigt lagom. Det svåraste var att få fjärilarna och spetsen att fästa på sugarpasten när den senare stått i kylskåp några timmar. Men det gick.

Tårtorna färdigmonterade och redo att bäras in

Lite närmare närbild
På söndagen slappade vi med min dubbelkusin Hanna, hennes man, deras båda döttrar, min bror Jakob, samt de nygifta Jonas, Saija och deras söta dotter Tova och hade hur trevligt som helst. Trötta var vi alla, men nöjda och glada över att ha fått vara med om en så fin fest.

Precis när vi hade startat hemåt blev Lovis jättehungrig så då åt vi kvällsmat på Koti-pizza och såg ut så här:
Caj och Idun

Lovis och jag

4 kommentarer:

 1. Roligt att se bilder från ett ortodoxt bröllop! Vi gifte ju också oss i ortodoxa kyrkan, Peter är ju ortodox. Annorlunda!

  SvaraRadera
 2. Ser härligt ut, ljuvliga fjärilar!

  SvaraRadera
 3. fin bror med fru, fina tårtor ch fin familj!
  s

  SvaraRadera