22 januari 2019

En liten bok

Samarbete med En liten bok

Ida-Lina och Kajsa, två utmärkta läromedelsredaktörer och bra typer som dessutom är mina kompisar, startade ganska nyligen (med medelålderstidssyn mätt, alltså) ett företag som heter En liten bok. Det första gänget små böcker kom i höstas och har klimatpåverkan som gemensamt tema. Deras omfång och variation är perfekt för att alla ska hitta något de gillar. Så här står det på En liten boks hemsida:

Vi erbjuder dig små böcker som du kan läsa under en bussresa, i skolan och egentligen var som helst. Texterna är bland annat noveller, dikter, serier eller populärvetenskapliga texter. I den första textsamlingen ingår fem texter, med temat klimatpåverkan. Till samlingen hör en lärarhandledning som gör novellerna lätta att använda i undervisningen. Böckerna passar barn, unga och vuxna, både i skolan och för fritidsläsning.

Johanna Holmström, Emma Juslin, Martina Moliis-Mellberg (också känd som världens bästa kramare), Basse Nyberg och Marcus Roselund, har skrivit varsin liten bok i den här första omgången. Det finns dikter, noveller och faktatexter, och jag tycker det är roligt att första laddningen små böcker känns så enhetlig trots variationen.

Själv blev jag (överraskande nog) allra mest berörd av Marcus Rosenlunds faktatext i boken Människan- och andra naturliga orsaker, som handlar om vad jorden har gått igenom under sina olika skeden. Håhå, så liten och obetydlig jag kände mig plötsligt. Jätteintressant läsning, det föranledde dessutom att jag skaffade Vädret som förändrade världen av samma författare, åt Caj till julklapp, med baktanken att jag också ska läsa den.

Om du är lärare kan du använda böckerna i undervisningen. Flera av böckerna har nämligen lärarhandledningar, med förslag på hur man kan använda texterna i större grupper. Smart koncept!

Nu har du chansen att vinna alla de fem böcker som En liten bok hittills har gett ut. Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar (antingen här eller på FB), så är du med i utlottningen! Vinnaren dras på söndag kväll!


10 kommentarer:

 1. Jag vill gärna vara med och tävla.
  Jag gillar din blogg och har lite dåligt samvete för att jag aldrig kommenterat förrän nu.

  SvaraRadera
 2. Jag vill också delta i utlottningen. Heja, heja, på mig. Jag köpte också Marcus bok, åt pappa, med baktanken att jag ska läsa den.

  SvaraRadera
 3. Låter intressant! Jag är gärna med i utlottningen!

  SvaraRadera
 4. Deltar också gärna i utlottningen

  SvaraRadera