23 augusti 2016

Möss och löss

Vi fick löss, för första gången under våra tio år som föräldrar. Jag hade en lus, Caj hade noll, barnen hade ett par per person. Lössen har vi (förhoppningsvis) sluppit vid det här laget, vi har kammat och kammat och plockat gnetter tills vi har haft nackspärr.

Men nu har vi möss i huset också. Det började med att vi trodde Edda hade varit och smygätit ur ett kexpaket, men tyvärr hade vi fel, för sen hittade vi en massa små plastskräp från kexpaketet i fråga och en massa musbajs. Och mössen verkar vara svårare att rå på. Vi har hittat stället där vi tror att de kommer in. Vi har grävt fram musfällorna. Vi har lyckats fånga tre möss. Men nu då jag står här och just ska gå och sova, och det är alldeles tyst i huset hör jag hur det knaprar i väggarna. Fy. Fy tusan.

6 kommentarer:

 1. Gammalt hus = möss :). Det knaprar i väggarna hos oss också fast vi har flera katter. Har konstaterat att det är nåt vi får leva med då vi bor på landet i ett gammalt hus. Dom börjar väl söka sig inåt när hösten och vintern närmar sig. Men fortsätt med fällorna, nog tar dom slut nångång :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visserligen, men vi har bott här i nio år nu, och det här är första gången vi har möss! Vi har väl haft tur. Hittills har vi fångat fyra stycken. Fyra! Hu!

   Radera
 2. Ja mössen är svåra att undvika i gamla hus. Har ni old fashioned metall fällor eller har ni plast som är lättare att rigga? Vi har haft bättre lycka med plastfällorna av någon orsak. Men musgift ska man inte ta till, då riskerar man muskadaver i mellantaken eller väggarna som luktar fruktansvärt. Länge. Och så är ju inte gift heller varken barn- eller miljövänligt. Som ovanstående säger, det lugnar sig nog på musfronten om man har fällor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har de där i plast som ser lite ut som klädnypor. De är åtminstone mycket mycket lättare att gillra än de gamla. Bra tips med gift, det ska vi undvika!

   Radera
 3. Jag och Milken hade löss förra hösten. Det var så fruktansvärt jobbigt. Och vi hade verkligen massor av löss i håret. Så sjukt svårt att få bort alla. Från två långa, täta hår. Var fem före att raka bort allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fy bubblan för löss! Vi slapp ju en riktigt stor invasion i och med att vi upptäckte det så tidigt, men Lovis, som har överlägset mest hår av oss som hade löss (annars vinner ju Caj, trots att han kapade av jättemycket av längden på sina dreads nyligen) ja hennes hår var verkligen en kamp att ta sig igenom varje gång. Så MYCKET. Så TJOCKT. Och så LÅNGT. Nu har vi inte kammat sedan i måndags, eftersom det verkade vara grönt ljus då. Hoppas vi såg rätt.

   Radera