10 augusti 2016

Fem författare jag har läst i sommar

Fem författare jag har läst i sommar

Man ska alltid läsa mycket när det är sommar.
Jag har läst, som vanligt. Det är ju en av de saker jag lätt prioriterar framom annat, som att städa, sova och motionera. Här kommer ett litet axplock.

Emmy Abrahamsson: Hur man förälskar sig i en man som bor under en buske
Den här boken läste jag en natt när jag inte kunde sova (ja, jag har fortfarande sömnproblem). Från början till slut. Tipset fick jag från Peppe och Mellan raderna-podden, och jag gillade boken. Den funkade extrabra som nattlitteratur, faktiskt. Precis lagom lång för att läsas ut på ett par, tre timmar.

Sofia Nordin: Som om jag vore fantastisk & Spring så fort du kan
Jag läste första delen i den här dystopin (som utspelar sig i Sverige) redan för ett bra tag sedan, och gillade den. De här två böckerna var ännu bättre. Jättespännande att föreställa sig livet i ett nästan stendött Sverige där bara några få ungdomar överlever då de flesta andra har dött i en mystisk influensa.
Salla Simukka: Röd som blod, Vit som snö & Svart som ebenholts
Obamas flickor fick böcker skrivna av Maria Turtschaninoff och Salla Simukka då vår president gjorde statsbesök i USA. Jag har läst allt av Maria och inget av Salla, även om jag redan länge har varit nyfiken på hennes trilogi. Jag hade väntat mig något mer fantasyaktigt, faktiskt, men de var mer som deckare. Gillade alla böckerna mycket, de var välskrivna, spännande och händelserika. Ett extra plus för att de är snygga.
Siri Pettersen: Kraften
Norsk fantasy när den är som bäst (ja, jag har i och för sig inte läst annan norsk fantasy än just den här, ändå vågar jag påstå att den hör till toppskiktet). Jag har läst de två tidigare delarna förr, och längtade verkligen efter den här sista delen. Rekommenderas!
Elena Ferrante: My Brilliant Friend
Den här håller jag fortfarande på med, trots att jag köpte den redan förra hösten. Jag började läsa den i början av sommaren och har absolut inget emot den, det är helt behaglig på sitt sätt, men jag sugs inte alls in i den, och ibland är det det som krävs. Jag har fortfarande tänkt läsa ut den, men skyndar långsamt eftersom jag inte är våldsamt imponerad. Kanske jag ännu blir, vem vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar