17 november 2015

Svisch!

Det går så otroligt bra det här byggandet nu! Alla historier om långsamma byggare som inte dyker upp kan slänga sig i väggen, vi har inte sett röken av sådana. Innan vi började uppskattade de att jobbet skulle ta ungefär fyra veckor. Och det här går så snabbt, att det verkar faktiskt vara sannolikt.

Förra veckans onsdag dök de upp, en halv dag tidigare än de trodde att de skulle kunna komma, och sen har de bara byggt. Som om det var världens lättaste grej.

Så där förenklat: första dagen byggde de upp plastväggar och rev en stockvägg mellan kök och vardagsrum. Andra dagen byggde de om golvet och kanterna runt väggen. Tredje dagen gjöt de en sockel för den nya kvisten. Fjärde dagen spirade de upp den, med tak och allt. Och idag har de byggt väggar och flyttat ytterdörren till sitt nya ställe. Svisch, svisch säger det bara. Jag är gravt imponerad av Roger och Jonas på Byggakuten.

Vi har fått offerter på köksinredning och bestämt oss för att följa Linns fotspår och anlita Elsa möbel i Kronoby. Vi har hittat ett gammalt köksskåp på Findit som vi ska hämta i helgen. Vi kollar på golvkakel till tamburen (svårt, det mesta är lite tråkigt och allt som är roligt har jättelång leveranstid). Och så letar vi efter firmor som kan bygga fönster snabbt och smidigt, vi har hittat några och väntar på offert, men de är inte lika snabba som våra byggare (för det är omöjligt).

Har du några tips på firmor som bygger fönster, ge dem pronto! Jag tar emot dem med glädje och tacksamhet. Samma sak om du har tips på firmor som säljer snygga golvkakel. Jag lyssnar andäktigt.1 kommentar: