30 juni 2015

Sista kvällen

I morgon lämnar vi ön! Eftersom Caj och Jonas åker ner och hämtar flyttlasset på onsdag tar vi bara med det som ryms i bilen och husvagnen i morgon -det känns mystiskt att åka härifrån och lämna sakerna efter sig. Nästan allt är packat nu, och allt är städat utom att nån måste dammsuga och svabba när huset är tömt.

Om vi är snabba i morgon hinner vi luncha med Aino och Matias och deras härliga barn. Och den sista middagen här på ön blev en riktig fest, vi har ätit oräkneliga middagar med familjen Erlandsson under året som gått, så att avsluta vår Ålandstid just på det sättet kändes helt rätt. Trerättersmiddag med tårta! Allt var så gott att vi fortfarande är mätta.

Och i som sig bör höll barnen (vi har sammanlagt fem) en teaterföreställning innan vi åkte hem (det gör de varje gång). Den här gången handlade pjäsen om en lögnaktig tjuv som blev tvungen att avslöja var hon gömt allt hon stulit, kocken och den fina damen lurade nämligen i henne en sats sanningskaka. Mycket bra. (Pjäsen innehöll också två andra karaktärer: en scoutspejare och Edda, som hälsade välkommen (oeii-komeeee) och pratade i telefon på scen.)

Dessutom fick vi en Ålandsflagga. Här under: Karin, Fredrik, Edda, tårtan och flaggan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar