28 juni 2015

Mitt liv som invånare

Att packa ihop livet föder tankar på tidigare flyttar, andra tider och städer. Jag beslöt mig för att göra en lista. Den är överraskande lång, tycker jag. Jag presenterar: mitt liv som invånare!

4 år i Näsby, Houtskär
8 år på Seminariegatan i Nykarleby
5 år i Forsby, Nykarleby
1 år i Rimouski, Québec, Kanada
1 år i Forsby, Nykarleby
1 år i Paris, Frankrike
6 år i Åbo, på 5 olika adresser
1 år i Purmo
7 år i Jakobstad
1 år i Mariehamn

+ diverse utlandsvistelser som varat mellan 1 och 3 månader (Indien, Australien, Kanada och Karibien) men det är så korta tider att det inte räknas som boende riktigt.

Det blir spännande att se hur det fortsätter. Kommer jag bo i Jakobstad för evigt från och med nu? Och om svaret på den frågan är nej (vilket skulle förvåna mig mindre än motsatsen), vart bär det månne av?

Var har ni bott? Är ni nöjda med er nuvarande boningsort eller vill ni prova på andra?

3 kommentarer:

 1. Intressant! Jag har "bara" bott i Helsingfors (på 4 olika adresser) och i Berlin (på tre olika adresser). I fem månader reste jag runt i Sydamerika 2009, men bodde inte då nånstans permanent (eller ja, en månad i Quito hos värdfamilj).

  Nästa vecka är vi tillbaka i Helsingfors igen och det är nog där jag vill bo och vi borde köpa en större bostad. Men priserna är ju helt katastrofala. Ibland önskar jag att jag skulle vilja bo i mindre stad eller på en annan ort än Helsingfors - tänk vad man kunde göra med pengarna om man inte satt allt på boende?!

  SvaraRadera
 2. Spännande! Jag har bott:

  - 19 år i Jakobstad på tre olika adresser
  - 4 år i Åbo på tre olika adresser
  - 9 månader i London
  - fem år i Göteborg på fyra olika adresser

  SvaraRadera
 3. 16 år i Storsandsund, Pedersöre
  1 år i Jyväskylä, 2 olika adresser
  2,5 år i Vasa, 2 olika adresser
  1,5 år i Storsnadsund
  5 år i Vasa , 3 olika adresser
  8 år i Jakobstad men under de åren även 5 månader i Halmstad, Sverige, 1,5 år i Tyskland och 1 år i Sydafrika.
  Satt och filosoferande kring detta men boningsort men Niklas här om kvällen.., man trivs ju på nästan alla ställen och för och nackdelar finns överallt. Men slutsatsen blev väl att Jakobstad är bra, tryggt och bekvämt att bo på. (Men lite häl långt till närmsta stora flygfält eller större stad). Men pikulite drömme r vi nog ännu om att åka iväg på nåt äventyr men det får bli om några år tidigast, nu måste vi ju göra klart detta projekt i Staffansnäs. / Anette

  SvaraRadera