23 juni 2015

En aha-upplevelse

Under kvällen var jag på träff med ett par författarinnor jag känner och plötsligt stod det helt klart för mig vad det är som saknas i mitt författarliv.

I flera år nu har jag jobbat
1) hemma. I mitt arbetsrum. Vilket har inneburit ett hemskt kämpande för Caj eftersom han varit tvungen att hålla barnen borta därifrån när jag jobbar. Mindre lyckat för alla parter. Dessutom ska mitt arbetsrum förvandlas till ett barnrum. Funkar alltså inte längre.
2) på bibban. Jag älskar förvisso bibliotek, men de är så oberäkneliga! Ibland är det en massa ljud runtomkring mig, ibland har jag behov av att sitta och leta i böcker jag har hemma, eller sprida ut text på golvet, eller ringa samtal, eller äta lunch, eller printa ut tiotals sidor, och det lämpar sig dåligt på biblioteket. Så fast det ofta går bra att skriva på bibban är det inte längre det perfekta alternativet för mig.

Jag behöver ett arbetsrum. Så klart. Råkar nån i Jakobstadstrakten ha ett på lager? Det ska vara på gång- eller cykelavstånd från Staffansnäs (ca 2.5 km, max) och får inte vara jättedyrt. Det behöver inte vara stort, det räcker bra med att en stol och ett skrivbord ryms in. Det måste finnas ett fönster.

Dela gärna inlägget till höger och vänster, om ni ids, så kanske jag hittar något lämpligt, antingen i nåns gamla källare, i ett härligt författarkooperativ jag hittills aldrig hört talas om, i ett kontorskluster eller i toppen av en skyskrapa som snart kommer byggas. Ni bloggläsare brukar ju vara superba när det gäller att få hjälp med sånt här. Hoppas hoppas på napp!

5 kommentarer:

 1. Hoppas du hittar ett arbetsrum! Jag får också börja jaga ett i höst tror jag!

  SvaraRadera
 2. Hördu. Författarkooperativ.
  Du kunde grunda ett eget.Du har ju både driven och organisationsförmågan. Och en enorm bekantskapskrets.
  Turvismetoden.
  Du skriver och din författarkollega sköter barnen och håller dej instängd.
  Och sen byter ni om.
  Hälsn Besserwisser som kunde göra det själv men som gör allt för att nte behöva skriva.
  Det ska jag göra i graven sen, har jag tänkt. Med ficklampa och blyertsstump. .

  SvaraRadera
 3. Kolla med Optipark (gamla Handelsinstitutet). Där finns många lediga utrymmen sen Optima flyttade ut
  H Maria S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar inte det stället. Supermögligt.

   Radera
 4. hur är det med Allegro inc? För rörigt? För dyrt? Många bekantingar som håller till där på dagarna. (tror jag) fråga upp hur de trivs där.

  SvaraRadera