26 oktober 2014

En liten notering

Observerade nyligen en märklig sak: världen över (kan eventuellt vara en överdrift, jag har ingen statistik på detta) försöker man sprida myter om att varken kvinnor eller män kan kommunicera. Att inte kunna säga vad man menar uppges alltså vara en TYPISKT kvinnlig egenskap samtidigt som det uppges vara en TYPISKT manlig egenskap. Lite olika presenteras det visserligen, kvinnor framställs ofta som barnsligt truliga typer som vägrar säga vad hon menar utan istället vill att mannen ska veta vad hon tänker (jag känner inga sådana kvinnor) och männen framställs ofta som smått imbecilla junttar vars tankar inte kan ta sig förbi den mentala barriären av sex och fotboll som förmörkar deras sinnen (känner inga sådana heller). 

Problemet är i varje fall bristande kommunikation. Men det är inte ett allmänmänskligt problem, inte. Utan det är bara så himla typiskt kvinnor att inte kunna säga vad de menar. Och det är ju så väldigt typiskt män att inte kunna säga vad de tänker.

(Samtidigt vet jag inte om nån annan art som är så bra på att kommunicera som människan. Så där ur ett djur-perspektiv sett.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar