22 januari 2011

Om kärleken till böckerna

Förra helgen tillbringade jag i sängen. Jag läste böcker, värmde min sjuka mage och mina kalla tår på en vetevärmare och tog det lugnt. Sov.

Den här helgen börjar först nu, jag har gjort en intervju och skrivit en artikel idag och dessutom varit och jumppat. Barnen och Caj är i pulkabacken, jag borde antagligen börja med maten men orkar inte riktigt. Så jag tror jag lägger mig under täcket igen. Med en bok. Mmmm....

Alltså jag älskar verkligen att läsa. Det är världens bästa och enklaste sätt att underhållas. Fantasin är fenomenal och fantastisk.

Trånga bakgator i London. Planlösningen i de olika karaktärernas hem. Skogsgläntor med hemliga gravar. Utsikter över landskap jag aldrig besökt. Allt ryms där, mellan pärmarna och bakom pannbenet. Att hitta sådana världar mellan två pärmar förbluffar mig fortfarande, efter tjugosju år av läsande.

Att läsa är som att resa, men mycket enklare. I love it.

3 kommentarer:

 1. som att resa, och som att leva nån annans liv. hur tycker du det är att skriva då?

  SvaraRadera
 2. Efter 45 år (någon annan läste ju till mig tills jag lärde mig själv) har jag inte tröttnat på att läsa... ofta tar jag hellre en bok än ser en film.

  SvaraRadera
 3. Sara: nästa gång (efter matinlägget ovan) skall jag berätta om hur jag tycker det är att skriva!

  pmn: jag gör lika. Det är nog roligare med böcker än med filmer. Saker ser bättre ut i mitt huvud än på duken :) Och i ditt.

  SvaraRadera